آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

شاید برای خیلی از مردم این سوال مطرح باشد، که جوش شیرین چگونه درست می شود، مضرات آن چیست، کجاها استفاده می شود، آیا مفید هم هست یا نه،... ما در این بخش از نمناک مطالبی در مورد جوش شیرین را برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.

کاربرد و انواع استفاده آسان و تعجب آور از جوش شیرین:

1. جوش شیرین برای سفید کردن دندانها:

این قطعا معروف ترین نوع استفاده از جوش شیرین است که در بسیاری از خمیر دندان های تجاری نیز وجود دارد.جوش شیرین یک عامل پاک کننده موثر است، کمک می کند تا پلاک را از دندان ها حذف کند و باعث می شود که رنگ دندان ها روشن تر شوند. فقط یک مسواک مرطوب را در جوش شیرین بگذارید و دندان هایتان را به آرامی با آن یک دقیقه بشویید پس از آن با خمیر دندان معمولی خود مسواک کنید ، این کار را یک بار یا دو بار در هفته انجام دهید.

شما همچنین می توانید از خمیر دندان ساخته شده از جوش شیرین، آب لیمو تازه یا آب استفاده کنید تا دندان ها را مسواک کنید و به عنوان یک لایه بردار عمل می کند.

2.جوش شیرین به عنوان لایه بردار:

فرآیند برداشت سلول های مرده پوست، لایه برداری نام دارد و از آنجایی که جوش شیرین قلیایی است، پوست را نرم می کند، سلول های مرده پوست را از بین می برد و باکتری ها را نیز می کشد. یک مقدار کمی از جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و پس از تمیز کردن صورت خود، به وسیله خمیر بدست آمده صورتتان را اسکراب کنید و با آب گرم بشورید. سپس آب سرد را بر روی صورت خود بریزید تا مطمئن شوید که منافذ پوست بسته شده اند.

همچنین می توانید از این خمیر برای تمام بدن خود استفاده کنید فقط چند قطره از روغنهای ضروری را برای رایحه اضافه کنید.

3. از بین بردن جوش های سرسیاه با جوش شیرین:

جوش های سرسیاه هنگامی که یک عامل مسدود کننده روی منافذ ایجاد شده و بیش از حد روغن (سبوم) تولید می شود. جوش شیرین مانند یک اسکراب کار می کند زیرا گرانول های خوبی دارد و می تواند جوش های سرسیاه را از بین ببرد. فقط یک قاشق چایخوری جوش شیرین و شکر را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید تا خمیر شود و آن را در مناطق آسیب دیده بزنید و به آرامی برای مدت زمانی ماساژ دهید و بعد با آب گرم بشورید. همچنین می توانید با جوش شیرین و آب، یک خمیری بسازید و آنرا در ناحیه بینی خود با یک انگشت با حرکات دایره ای بمالید و سپس آبکشی کنید.

4.جوش شیرین برای آفتاب سوختگی و برنز کردن:

اشعه خورشید می تواند باعث آسیب جدی به پوست درخشان شما شود. جوش شیرین می تواند به طور کامل پوست را سریعا بهبود ببخشد ؛ برای این، فقط باید یک حمام جوش شیرین داشت، و یا آن را روی مناطق آسیب دیده زد و بعد شستشو داد.

5. تسکین نیش زدگی و گزیدگی با جوش شیرین :

یکی دیگر از استفاده های فوق العاده جوش شیرین در خارش و درد ناشی از نیش است. خمیری را با مخلوط کردن جوش شیرین و آب آماده کنید و آن را روی قسمت آسیب دیده بدن خود بمالید تا تورم را تسکین دهد.

6. جوش شیرین برای آکنه:

جوش شیرین روغن پوستی را آزاد می کند که یکی از دلایل اصلی آکنه است. همچنین قلیایی کمی دارد، بنابراین، کثیفی ها را به طور کامل حذف می کند جدا از این، ضد التهاب است و به کاهش درد و تورم ناشی از آکنه کمک می کند. برای حذف آکنه، ماسک جوش شیرین را در مناطق آسیب دیده اعمال کنید و چند دقیقه اجازه دهید تا بماند و سپس بشورید.

7. جوش شیرین برای تراشیدن ریش:

اصلاح کردن ساده ترین راه برای از بین بردن موهای زائد است، اما گاهی اوقات ممکن است موجب بروز آسیب هایی شود. جوش شیرین موجب کشتن باکتری هایی می شود که باعث ایجاد عفونت هستند، که نه تنها عفونت را درمان می کند، بلکه پوست خشک و خارش دار را نیز پس از اصلاح بهبود می دهد. یک قاشق غذا خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنیدو یک تکه پنبه ای را در آن قرار دهید و روی ناحیه های آسیب دیده بگذارید. اجازه دهید چند دقیقه بماند و خشک شود و سپس با آب سرد شستشو دهید.

8. جوش شیرین برای مو:

موهای شما می تواند با گرد و غبار و روغن در طی زمان کثیف شوند. برای خلاص شدن از دست موهای نازک و تمیز کردن آنها، از جوش شیرین که عنصری طبیعی است استفاده کنید، 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین و 1 فنجان آب را مخلوط کنید. خوب هم بزنید. مخلوط را از ریشه تا به نوک موها بزنید و بگذارید 2-3 دقیقه بماند سپس با آب گرم شستشو دهید.

9. جوش شیرین به عنوان شامپو خشک:

اگر پوست سرتان خیلی چرب است و زمانی برای شستن موها ندارید، می توانید به سادگی از جوش شیرین استفاده کنید و مصرف محصولات مضر حاوی مواد شیمیایی را کاهش دهید. مقدار کافی از جوش شیرین را روی سطح موهایتان بریزد تا کامل بپوشاند؛ سپس با برس یا شانه موهای خود را تا زمانی که تمام جوش شیرین ها بروند، شانه کنید.

10. جوش شیرین برای ناخن:

برای نرم کردن کوتیکول ها و ایجاد ناخن ها قوی تر و سفید تر، خمیری را با مخلوط کردن آب و جوش شیرین آماده کنید ؛ این مخلوط را روی یک مسواک کودک قرار دهید و ناخن ها و کوتیکول ها را با آن پاک کنید و در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

11. جوش شیرین به عنوان دئودورانت:

اگر شما دارای پوست حساسی هستید و نمی خواهید از دئودورانت های شیمیایی بر روی پوست خود استفاده کنید، جوش شیرین را به زیر بغل خود بزنید و یا بعد از خمیرش استفاده کنید. بوی نامطبوع زیر بغل را از بین می برد و لکه ای را روی لباس یا بدن نمی گذارد. این کار حتی می تواند زیر بغل شما را سفید کند. کمی از خمیر جوش شیرین به زیربغل خود بزنید و پس از مدتی بشورید و این روند را 3-4 بار در هفته تکرار کنید.

12. جوش شیرین به عنوان دهانشویه استفاده کنید:

جوش شیرین می تواند به عنوان دهانشویه ای شگفت انگیز نیز عمل کند. یک قاشق چایخوری پودر جوش شیرین را در یک لیوان آب بریزید و آنرا در دهان خود قرار دهید و این کار را برای 30 ثانیه انجام دهید و چندین بار تکرار کنید. این روش تمام بوی بد دهان را از بین می برد.

13. جوش شیرین بوی بد را از پا برطرف می کند:

یکی از کاربردهای شگفت آور جوش شیرین این است که برای درمان بوی بد پا نیز موثر است. برای اینکار، یک سطل را بردارید و آن را نصف با آب گرم پر کنید ، 1/4 فنجان جوش شیرین و آب لیمو را به آن اضافه کنید ؛ پای خود را در آن بگذارید، به مدت 15 تا 20 دقیقه و در انتها، آنها پاها را با پارچه خشک کنید.

14. درمان بثورات های گرمایی با جوش شیرین:

بثورات گرمایی زمانی رخ می دهد که عرق و باکتری ها در پوست گرفتار شوند ؛ بثورات هنگام ساییده شدن، تشدید می شود. می توانید آنها را با جوش شیرین درمان کنید.فقط کافی است یک پارچه را در ظرف آب حاوی جوش شیرین قرار دهید، آب اضافی اش را بگیرید و آن را روی پوست آسیب دیده قرار دهید اجازه دهید تا حدود 20 دقیقه بماند و چند بار در روز تکرار کنید.

15.جوش شیرین ناراحتی معده را تسکین می دهد:

یکی از شایع ترین داروهای استفاده شده از جوش شیرین، رفع ناراحتی معده است ؛عادات خوردن بد غذا خوردن، استرس، برخی داروها و غیره، می تواند دلایل ناراحتی معده باشند. جوش شیرین، که یک آنتی اسید طبیعی است، اسید را در سیستم گوارش خنثی می کند و همچنین PH پوست و بدن را نیز متعادل می کند. شما همچنین می توانید از جوش شیرین برای سوزش سر دل، گاز بیش از حد و نفخ استفاده کنید برای این کار، 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین را با 1/2 لیوان آب مخلوط کنید و بلافاصله آن را بنوشید. نوشیدن این محلول را 3-4 بار در روز تکرار کنید. استفاده از جوش شیرین برای رفلاکس اسید نیز مطلوب است.

توجه داشته باشید:باید توسط بزرگسالان مصرف شود، نه کودکان.

16. جوش شیرین برای سرطان:

جوش شیرین به سرعت همراه با سلول های سرطانی بدن را آلکالاین یا قلیایی می کند. بنابراین، میکروب ها را می کشد و در نهایت سرطان را از بین می برد. جوش شیرین PH بدن را در حالت مطلوب حفظ می کند، در نتیجه، از گسترش سلول های سرطانی جلوگیری می شود. 2 قاشق چایخوری آب لیمو، 1/2 قاشق سوپخوری جوش شیرین را با 8 اونس آب مخلوط کنید و آن را 4 بار در روز بنوشید.

17. جوش شیرین عملکرد ورزشکاران را بهبود می بخشد:

جوش شیرین وقتی که قبل از هر فعالیت شدید جسمانی مثل شنا، رانندگی و غیره مصرف شود، عملکرد بدن را افزایش می دهد و اسید لاکتیک را سپر می کند. تشکیل اسید در عضلات را خنثی می کند و خستگی را کاهش می دهد.

بهبود عملکرد ورزشکاران با جوش شیرین 

18. بیرون راندن تیغ یا چوب تیز از داخل پوست :

این قطعا یکی از عجیب و غریب ترین کاربردهای جوش شیرین است تیغها اصولا کوچک هستند، اما اغلب برای بیرون راندن آنها مشکل است. فشردن آن ممکن است وضعیت را بدتر کند. جوش شیرین را روی یک باند قرار دهید و آن را در منطقه آسیب دیده قرار دهید ؛ باند را به مدت 24 ساعت بگذارید بماند تا تیغ خارج شود.

19. جوش شیرین برای گلو درد:

این یکی از کاربرد های سنتی جوش شیرین است که والدین شما می دانند ؛ یک گلودرد به التهاب، خارش، درد یا تحریک گلو اشاره دارد و به طور کلی ناشی از ویروس است و می تواند در خانه با جوش شیرین درمان شود. 1/2 قاشق چایخوری از جوش شیرین را با 1/2 قاشق چایخوری نمک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و مخلوط کنید و بنوشید و این کار را سه بار در روز تکرار کنید.

خواص های باورنکردنی جوش شیرین 

 20. جوش شیرین برای UTI:

عفونت مجاری ادراری بر دستگاه ادراری تاثیر می گذارد و به طور کلی یک عفونت باکتریایی است. ممکن است باعث درد شدید شود که می تواند به طور موثری با جوش شیرین درمان شود.1 قاشق چایخوری از جوش شیرین را به یک فنجان آب اضافه کنید و آن را با معده خالی بنوشید ؛ این نه تنها احساس سوزش را کاهش می دهد، بلکه باعث کاهش اسیدیته ادرار نیز می شود که باعث درد می شود.

21. جوش شیرین برای درد نقرس:

شما می توانید درد نقرس را بلافاصله با جوش شیرین از بین ببرید ، یکی از بزرگترین دلایل نقرس، تولید اسید اوریک در بدن ما است که جوش شیرین مقدار این اسید را کاهش می دهد و برای درمان این بیماری مفید است. همه چیزهایی که باید انجام دهید این است که 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین را در 8 اونس آب مخلوط کنید و بلافاصله آن را بنوشید.

توجه داشته باشید:

1) حداکثر دوز روزانه 4 قاشق چایخوری است.

2) می تواند فشار خون را افزایش دهد بنابراین، بایدبا پزشک بهداشتی مشورت کنید.

جوش شیرین مفید برای درد نقرس

22. جوش شیرین برای رفع خارش پوست :

اگر پوست شما خشک و خارش دار است، آن را با یک حمام جوش شیرین تسکین دهید ؛ برای این کار، 1/2 فنجان جوش شیرین را به وان حمام پر از آب گرم اضافه کنید. چند دقیقه در آن آب بمانید و سپس بدنتان را خشک کنید این روش بدن شما را نرم و لطیف می کند و تمام مسائل و مشکلات پوستی را برطرف می کند. می توانید از پودر جوش شیرین برای خارش پوست بعد از رفتن به شنا هم استفاده کنید.

استفاده های متفرقه از جوش شیرین:

23. برای نگهداری گلهای تازه برای مدت طولانی، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را به گلدان اضافه کنید.

24. برای کاهش اثر مواد شیمیایی از میوه ها و سبزیجات، آنها را با آب حاوی جوش شیرین بشویید.

25. برای تهیه خوشبو کننده هوای طبیعی خودتان، 2 قاشق غذا خوری جوش شیرین را با چند قطره روغن ضروری مخلوط کنید و آن را در یک کیسه قرار دهید.کیسه را در اتاق، ماشین و یا هر جا که لازم بود نگه دارید.

26. شما همچنین می توانید برس های آرایش خود را با جوش شیرین تمیز کنید.یک یا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را به یک فنجان آب اضافه کنید و تمام برس های خود را بشویید و شانه کنید.

27. آن را در یخچال نگه دارید تا بوی ناخوشایند را بگیرد.

28. جوش شیرین یک ابزار کنترل آفات عالی است و برای کشتن سوسک ها استفاده می شود. شما می توانید مقادیر یکسانی از جوش شیرین و شکر را در یک بطری مخلوط کنید. شکر آنها را جذب می کند و جوش شیرین سوسک ها را می کشد.

29. همچنین می تواند برای پاک کردن رنگ و خوردگی، به ویژه در پانل های آلومینیومی استفاده شود.

30. جوش شیرین به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده خفیف کار می کند و به همین دلیل بو را از کتاب ها بر می دارد.

31. به عنوان یک کنترل کننده رشد قارچ استفاده می شود.

32. جوش شیرین همچنین تاری را از نقره، زنگ زدگی را از کف، و کثیفی را از گریل حذف می کند.

33. کفش و صندل خود را بشویید تا خاک و بویش را از بین ببرود. همچنین می توانید در کفش های بد بو خود را برای برداشتن بوی تند و زننده آن، جوش شیرین بپاشید.

34. فرش هایی که زیاد شسته نمی شوند. برای داشتن فرشهای تمیزتر، کافی است جوش شیرین را روی آنها بمالید و بگذارید تا یک شب بماند. صبح روز بعد از جاروبرقی برای پاک کردن جوش شیرین استفاده کنید.

35. اگر پاک کننده توالت شما تمام شده، یک فنجان جوش شیرین را به توالت خود بپاشید و بگذارید نیم ساعت بماند. سپس بشورید.

36. استفاده از جوش شیرین برای روشن کردن سطل های آشغال.مقدار کمی جوش شیرین را در سطل آشغال خود قرار دهید و سپس آشغال در آن بریزید.

37. در مبلمان، کابینت و دروار خود برای جلوگیری از بوی بد، در ظرف های در باز، جوش یشرین بریزد.

38. همچنین می توانید از جوش شیرین برای تخلیه لوله های مسدود شده استفاده کنید .

39. برای حذف بوی بد و تمیز کردن ملافه های حیوان خانگی خود،جوش شیرین را بر روی وسایلش بریزید و بعد از چند دقبقه بتکانید.

40. آن را به مواد شوینده لباسشویی خود اضافه کنید تا لکه های سخت را پاک کند.

41. شما همچنین می توانید از جوش شیرین به عنوان یک تمیزکننده دیوار و کف استفاده کنید.

42. مایکروویو و اجاقتان را با جوش شیرین تمیز کنید.کمی جوش شیرین را بپاشید و آن را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید.

43. قوطی های خود را با جوش شیرین بشویید تا بوی تند و زننده آنها از بین برود.

44. مخلوطی از مقادیر مساوی جوش شیرین و پودر شکر را در منطقه ای که مورچه ها را در آنجا پیدا می کنید، بپاشید.

45. برای تمیز کردن تخته برش، جوش شیرین را روی آن بپاشید و بسواید، سپس با آب بشورید.

46. از آنجا که جوش شیرین در زمان گرم شدنش دی اکسید کربن آزاد می کند، می توان آن را برای خاموش کردن آتشی کوچک در هنگام آشپزی استفاده کرد.

47. جعبه های پر از جوش شیرین را در ماشین خود بگذارید تا بوی بد را از بین ببرید.همچنین می توانید آن را به طور مستقیم بر روی صندلی ها و لوازم جانبی بپاشید و بعد از 20 دقیقه یا بیشتر پاک کنید.

48. می توانید فنجان چای و قهوه خود را با جوش شیرین پاک کنید و لکه های سخت را از آنها پاک کنید.

49. برای جلوگیری از بین بردن خوردگی از باطری اتومبیل، ماشین چمن زنی، و غیره استفاده کنید.

50. برای پاک کردن خاک و روغن از روی لوازم ورزشی، ظروف، گلدان ها، تابه ها و غیره.

51. برای دفع باران از شیشه جلو پنجره، از جوش شیرین استفاده کنید.

52. برای جلوگیری از علف های هرز، از جوش شیرین استفاده کنید، روی جاده های در معرض ترک بریزید تا علف رشد نکند.

53. همچنین می تواند بعنوان عنصر اصلی در بمب های حمامی استفاده شود.

54. برای خنثی کردن بو از لوازم دهانی و دندانی خود استفاده کنید، مانند نگهدارنده و پروتزهای دندانی.آنها را با جوش شیرین شستشو دهید.

55. پرده های حمام خود را با جوش شیرین تمیز کنید.کمی جوش شیرین روی پرده ها را بریزید و با یک برس مرطوب بساوید.

56. استفاده از جوش شیرین برای تعمیر سریع سوراخ های دیوار.جوش شیرین را با خمیردندان مخلوط کنید و حفره ها را با آن پر کنید و بگذارید تا خشک شوند.

57. همچنین می توانید جارو برقی خود را با جوش شیرین خوش بو کنید.

58. اسباب بازی های نرم کودک خود را با جوش شیرین تمیز کنید و بشورید.

59. پاک کردن تمام ظروف، ظروف، جعبه های ناهار و غیره، با جوش شیرین برای پاک کردن روغن و خاک آنها و درخشان کردنشان.

60. از آن می توان برای برداشتن سم عروس دریایی استفاده کرد. آن را در محل آسیب دیده بزنید.

61. از آن برای پاک کردن بینی خود استفاده کنید. 1 قاشق سوپ خوری جوش شیرین را به دستگاه بخور خود اضافه کنید.

62. می توانید آن را برای کمک به جوش ها و لکه های پوشک استفاده کنید

63. استفاده از آن در باغ خود برای چند هدف، از جمله، دور نگه داشتن خرگوش و حشرات از گیاهان.

64. همچنین می توانید برای تمیز کردن کانتر خود استفاده کنید. جوش شیرین را بپاشید و آن را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید.

استفاده های متفرقه جوش شیرین

احتیاط برای استفاده از جوش شیرین:

1) جوش شیرین نباید در مقدار زیادی مصرف شود.

2) ممکن است باعث تحریک پوست و چشم شود.

3) همیشه یک آزمایش بر روی پوست خود قبل از استفاده از آن انجام دهید.

4) اگر از دارویی مصرف می کنید، برای مصرف جوش شیرین با پزشک مشورت کنید.

منبع : نمناک 


[ یادداشت ثابت - جمعه 02/2/30 ] [ 10:35 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

درست خوابیدن باعث می شود فشار کمتری به معده و دیگر اعضای بدنتان بیاید و همچنین موجب خوابی راحت و چروک پوستی کمتر می شود.

بهترین حالت برای درست خوابیدن

امروزه بسیاری از افراد از کمردرد و یا زانو و گردن درد شکایت دارند و اغلب ریشه اصلی مشکل خود را نمی دانند.اغلب این مشکلات به نحوه خوابیدن و درست قرار گرفتن در محل خواب ارتباط دارد. خواب خوب برای سلامت ضروری است و حالت خواب خوب می تواند منجر به خواب بهتر و کاهش علایم درد مفاصل و عضلات شود.

حفظ سه منحنی ستون فقرات در خواب که بتواند فشار کمی روی مفاصل بدن داشته باشد، مهم است حالا که اهمیت درست خوابیدن را تا حدودی متوجه شدید بیایید در این بخش از سلامت نمناک برخی موقعیت های خواب مشترکی که برای سلامتیتان خوب هستند را بررسی کنیم.

بررسی بهترین و درست ترین حالت خوابیدن

خوابیدن به پشت:

تحقیقات نشان داده اند که بهترین حالت خواب به پشت است.در این موقعیت سر به خوبی استراحت می کند و وزن بدن به طور مساوی توزیع می شود.با اضافه کردن بالشی زیر زانوهایتان به هنگام خواب، می توانید تنش را از ستون فقرات کمری کاهش دهید و باعث خواب راحت تری شود.

خوابیدن به پشت می تواند به برگشت اسید کمک کند.باید مراقب باشید! خوابیدن به پشت می تواند نفس کشیدن را سخت کند و بلندتر خرناس بکشید.

خوابیدن ایده آل:

اگر دوست دارید به پهلو بخوابید, توصیه می شود سمت چپ را انتخاب کنید. خوابیدن به سمت چپ فشار بر رگ های خونی بازگشتی را به قلب به حداقل می رساند.

این کار امکان گردش بهتری را فراهم می کند که می تواند به کاهش ورم پا و کاهش کشش عضلات و مفاصل کمک کند. قرار دادن یک بالش بین زانوها هنگام خوابیدن به پهلو می تواند به حفظ شکل باسن و کمر و توزیع وزن کمک کند.

خوابیدن روی شکم چطور؟

این بدترین حالت خواب است. خوابیدن روی شکم باعث فشار بر ستون فقرات می شود که می تواند منجر به درد کمر شود.هم چنین این موقعیت می تواند باعث شود که گردن به زاویه ای بچرخد که می تواند ماهیچه ها را فشار دهد.

خوابیدن در این موقعیت می تواند منجر به سردردهای تنشی, سفتی گردن و مشکلات تنفسی شود.کمی تنظیم خواب می تواند طول بکشد. اما برای شکستن الگوی خوابتان از بالش بدنی استفاده کنید. بالش های بدنی برای این موارد عالی هستند:

_پشتیبانی مناسب از بدن

_تسکین فشار بر کمر, ستون فقرات و باسن

_بهبود هم ترازی شانه, ران و ستون فقرات

_توزیع وزن و بهبود گردش خون

_افزایش آرام سازی ماهیچه ای

_ارائه پشتیبانی بیشتر در دوران بارداری

_کمک به کاهش خرناس

_آرامش و استراحت

هترین موقعیت:

به پشت:

خوابیدن به پشت سر, گردن و ستون فقرات را برای تراز کردن و نگه داشتن آنها در حالت خنثی آسان تر می کند. هیچ فشار یا منحنی اضافی به کمر داده نمی شود." شما بهترین موقعیت را دارید، چون ستون فقرات در تمام طول شب در ردیف طبیعی قرار می گیرد.

ستاره دریایی:

این موقعیت برای شما هم خوب است. این شکل از بروز چروک و زخم پوستی جلوگیری می کند.خوابیدن به پشت نیز با رفلاکس اسیدی مبارزه می کند.برای چک کردن روزانه ایمیل هایتان به کمر دراز بکشید و سر را بالا بگیرید، و شکم قادر به نشستن در زیر مری است و احتمال اینکه مواد هضم شده به بالا برگردد، کم تر است.

گزینه دوم:

به پهلوها:

چنانچه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفته شد خوابیدن به پهلو برای بیمارانی که آپنه انسدادی خواب دارند, در معرض خرناس کشیدن, درد گردن و کمر دارند و برای افراد باردار مفید است. خوابیدن به شکل S برای کمک به مکانیکی باز کردن برای اوروفارنکس مفید است.هم چنین باعث طویل شدن ستون فقرات می شود که به درد کمر کمک می کند.

به سمت راست و به سمت چپ:

پهلویی که رو به آن می خوابید نیز می تواند نقشی در سلامت شما ایفا کند. خوابیدن به سمت راست باعث بدتر شدن سوزش سردل می شود با این حال, خوابیدن به سمت چپ می تواند باعث ایجاد فشار بر اندام های داخلی مثل کبد, ریه ها و معده و همچنین کاهش برگشت اسید شود. توصیه می شود زنان باردار به سمت چپ خود برای جریان خون بهینه بخوابند.

تشک خوب:

یک تشک محکم را انتخاب کنید که شل نباشد.اگر لازم است، یک تخته زیر تشک قرار دهید. در صورت لزوم می توانید تشک را به طور موقت روی زمین بگذارید.اگر شما همیشه بر روی یک سطح نرم بخوابید، ممکن است در ابتدا خوابیدن روی یک سطح سخت تر، دردآور باشد اما سعی کنید این کار را انجام دهید.

بلند شدن از خواب:

هنگام ایستادن از حالت درازکش، اول خم شوید، سپس هر دو زانوی خود را بالا بکشید و پاهایتان را در کنار تخت خواب تکان دهید.بنشینید و خودتان را با دست هایتان بلند کنید.کمر و تنه خود را به سمت جلو خم کنید.

بالشت خوب:

منحنی گردن انسان اندکی به جلو خم است (برای حفظ وزن سر وقتی عمودی است) و حفظ این منحنی در حالت استراحت هم بسیار مهم است. اگر ارتفاع بالش بیش از حد بالا یا پایین باشد، گردنتان به طور غیر عادی قرار می گیرد و از ترازش خارج می شود و باعث کشیدگی ماهیچه و مفاصل می شود در غیر این صورت با سردرد از خواب بیدار می شوید.

بالش ضعیف می تواند باعث تنگ شدن لوله های هوا شود که منجر به تنفس محدود و گاهی اوقات خر خر می شود که می تواند مانع خواب شود. بهترین وضعیت خوابیدن بسته به علائم شما ممکن است متفاوت باشد. مهم نیست که در چه وضعیتی می خوابید، بالش باید زیر سر شما باشد، نه زیر شانه ها، و باید ضخامتی داشته باشد که به سرتان اجازه می دهد در موقعیت عادی اش قرار گیرد

        منبع : نمناک 


[ یادداشت ثابت - جمعه 02/2/30 ] [ 10:33 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

همه می دانند خواب مهم است، با این حال برخی از واقعیات پیرامون اهمیت خواب کاملا تکان دهنده است.

سلامت و تندرستی روانی حوزه ای است که به طور قابل توجهی از کمبود خواب متاثر است.

بیش از نیمی از آمریکایی ها به علت استرس یا اضطراب خواب را از دست می دهند.

سه چهارم آن هایی که دچار افسردگی هستند از بی خوابی رنج می برند.

کم تر از 7 ساعت خوابیدن در طول شب شما را عصبانی، غمگین و مضطرب می سازد.

یک شب بی خوابی بر مغز مانند دارو تاثیر می گذارد.

کمبود خواب می تواند بر حافظه تاثیر بگذارد زیرا خواب باعث ایجاد تغییراتی در مغز می شود که خاطرات را قطعی می کند.

تحقیقات نشان می دهند که کمبود خواب باعث افزایش وزن می شود.

نه تنها این بلکه زمانی که خواب هستید، واقعا کالری می سوزانید، بنابراین اگر می خواهید وزن سالم داشته باشید ، خواب بسیار مهم است.

در حقیقت می توانید یک پوند وزن را در طول شب به سادگی با باز دم از دست دهید.

افراد سحر خیز به احتمال زیاد در حرفه خود موفق هستند.

بزرگسالانی که کم تر از 7 ساعت در شب می خوابند نسبت به ابتلا آسم، سرطان و دیابت مستعدتر هستند

افرادی که کم تر از 7 ساعت در شب می خوابند 12 درصد بیشتر دچار مرگ زودرس می شوند

با این حال خواب خیلی زیاد هم می تواند باعث افزایش خطر مرگ زودرس شود.

آیا می دانستید؟

می توانید 60 روز بدون خوردن زنده بمانید، اما افراد می توانند 11 روز بدون خوابیدن زندگی کنند.

در صورتی که پشت فرمان هستید ، کمبود خواب تاثیر منفی جدی دارد، و نگران کننده است.

بیش از 1500 نفر سالانه در آمریکا به علت خواب آلودگی تصادف می کنند و می میرند.

تخمین زده می شود که حدود 1 نفراز 25 راننده در 30 روز هنگام رانندگی خواب آلوده هستند.

در نیو جرسی، آن ها قانونی دارند که بعد از 24 ساعت بیداری اجازه رانندگی ندارند.

علاوه بر خواب شب، ممکن است بخواهید کمی چرت بزنید در واقع چرت زدن بهره وری کار را بالا می برد.

شرکت های زیادی در ژاپن کارکنان خود را تشویق می کنند تا در حین کار بخوابند زیرا آن ها معتقدند این کار بهره وری را بالا می برد.

به گفته ناسا، چرت عالی 26 دقیقه طول می کشد.

واقعیات خواب بهتر

بنابراین بسیاری از ما خواب کافی نداریم، خوشبختانه چند چیز متفاوت وجود دارد که می تواند بر خواب تاثیر بگذارد که می توانید از آن دوری کنید.

استفاده از گوشی یا تبلت قبل از خواب می تواند بر خواب تاثیر بگذارد.

هر گونه نور قبل از خواب برای خوابیدن خوب نیست، که نور آبی ساطع شده از تکنولوژی دو برابر بد است !

ترشح هورمون ملاتونین، هورمون تحریک خواب، تحت تاثیر نور و به طور خاص نور آبی است.

نوشیدن قهوه قبل از خوابیدن خواب را 40 دقیقه به تاخیر می اندازد.

افرادی که کار خود را به تعویق می اندازند به احتمال زیاد مشکلاتی با خواب دارند.

آن هایی که درد کمر دارند خواب بدتری دارند.

خوشبختانه، چندین چیز متفاوت وجود دارد که می تواند به بهبود خواب کمک کند.

باور به اینکه خواب خوبی، دارید حتی اگر ندارید، به بهبود عملکرد کمک می کند.

دمای اتاق تان را بین 60 تا 67 درجه فارنهایت برای خواب خوب نگه دارید.

ماساژ منظم برای بهبود خواب خوب است.

خوابیدن زیر پتو سنگین می تواند خواب را بهبود بخشد و حتی به کسانی که از بی خوابی و اضطراب رنج می برند کمک کند.

ورزش فیزیکی منظم می تواند به خواب خوب کمک کند

30 دقیقه ورزش روزانه با 14 دقیقه خواب اضافی در شب ارتباط دارد.

ثابت شده است که یوگا در بهبود خواب کمک می کند.

مدیتیشن هم به بهبود خواب کمک می کند .

با این حال خواب خیلی زیاد می تواند باعث افزایش احتمال مرگ زودرس شود.

منبع نمناک


[ یادداشت ثابت - جمعه 02/2/30 ] [ 10:30 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

انسان در طول روز حداقل به 7 ساعت خواب نیاز دارد و به کسانی که کمتر می خوابند کم خواب می گویند. در ادامه رازهای جالبی از خواب می خوانید که باورتان نمی شود.

حقایق جالب و دانستنی های عجیب خواب

انسان ها به طور متوسط 25 سال عمر خود را صرف خوابیدن می کنند ، این یک سوم از زندگی ماست. به همین دلیل است که ما دقیق ترین و جالب ترین واقعیت و دانستنی خواب در این بخش از سرگرمی نمناک را گردآوری کرده ایم ؛ با مطالعه دقیق کشف کنید چه کسی حداقل خواب را دارد، چه کسی بیش از همه می خوابد و یا چه اسراری در پس خواب وجود دارد.

واقعیات کلی خواب

تحقیقات نشان می دهد بزرگسالان شبانه به حداقل 7 ساعت خواب نیاز دارند تا به طور موثر در طول روز عمل کنند،تنها 21 درصد از آمریکایی ها هر شب 7 تا 8 ساعت می خوابند و این امر در تضاد کامل با مردم فرانسه است که به طور متوسط 8.83 ساعت در روز می خوابند و بهترین کشور برای خوابیدن در جهان توسعه یافته به شمار می رود با این حال ، برخی از مردم کم تر از حد ممکن دوام می آورند، در واقع 1 تا 3 درصد از مردم " کم خواب گفته می شوند چون کم تر از شش ساعت در شب به خواب نیاز دارند.

مراحل خواب

در طول شب ما از پنج مرحله خواب مختلف عبور می کنیم ؛ چهار مرحله اول حرکت چشم غیر سریع هستند، وقتی بدن شروع به استراحت می کند و برای استراحت آماده می شود.به نظر می رسد که مراحل 3 و 4 عمیق ترین مراحل خواب هستند که بدن شروع به بازیابی می کند. مرحله پنجم خواب، حرکت سریع چشم است، زمانی که مغز فعال است و اغلب خواب هستید.

تصور می شود که خواب REM هر 90 دقیقه در طول شب رخ می دهد.

شما تقریبا 75 ? از شب را در خواب NREM سپری می کنید.

زمانی که خواب هستید ، مغز تقریبا به همان اندازه فعال است که REM بیدار هستید.

در طی خواب عناصر شیمیایی خواب REM، مغز ماهیچه های را فلج می کند و باعث می شود که شما از خواب بیدار شوید.

نوزادان تازه متولد شده دو برابر بیشتر از بزرگسالان در خواب REM به سر می برند با این حال، ماهیچه های نوزاد ان به روشی که بزرگسالان انجام می دهند فلج نمی شوند چون این بخش از مغز هنوز به طور کامل توسعه نیافته است، به همین دلیل است که کودکان اغلب حرکات نامنظم در خواب انجام می دهند.

ازها و حقایق جالب در مورد خواب

انسان ها تنها پستاندارانی هستند که خواب را به تاخیر می اندازند.

افراد نرمال و بدون مشکل جسمیو روحی به طور متوسط در عرض هفت دقیقه به خواب می روند.

اگر کم تر از پنج دقیقه طول بکشد تا بخوابید، احتمال دارد که از خواب محروم شوید.

برخی دیگر بیشتر طول می کشد تا به خواب روند، در واقع هزاران آمریکایی از شرایطی که به نام ترس از خوابیدن شناخته می شود ، رنج می برند.

60 ? بزرگسالان آمریکایی در برخی اوقات مشکلات خواب را تجربه می کنند.

بی خوابی رایج ترین اختلال خواب است.

چه کسی بیش تر می خوابد؟ مردها یا زن ها؟

آمریکایی ها به طور کلی خواب کافی ندارند، با این حال با دقت بیشتری به حقایق و آمار در مورد کم خوابی نگاه می کنند. می توانید ببینید چه کسی بیش تر و چه کسی کم ترین خواب را دارد.

زن ها بیشتر از مردها می خوابند.

دلیل این امر این است که زنان چند کار را با هم انجام می دهند، به این معنی که مغز آن ها سخت تر کار می کند و در نتیجه بیشتر طول می کشد تا بهبود پیدا کند.

جوانان در سنین دبیرستان به 9 تا 10 ساعت خواب نیاز دارند، این به خاطر قدرت مغز است که آن ها برای یادگیری و همچنین سوخت بدن نیاز دارند.

هم چنین در طول سالهای نوجوانی، چرخه خواب تغییر می کند ، بنابراین " ملاتونین " ترشح می شود و خواب شب را کاهش می دهد و نوجوان بسیار پر انرژی می شوند و صبح با شور و اشتیاق کمتری بیدار می شوند با این حال ، تحقیقات نشان می دهند که آن ها به خواب نیاز ندارند.

والدین گروه دیگر ی از افراد هستند که خواب مطلوب ندارند ؛ والدین نوزادان تازه متولد شده در 2 سال اول زندگی کودک 6 ماه خواب مفید دارند.

تحقیقات نشان می دهد که داشتن نوزاد تازه متولد شده بر خواب مردان بیشتر از زنان تاثیر می گذارد.

هر کودک در خانواده کم خوابی را تا 46 درصد افزایش می دهند.

مادران شیر ده در 24 ساعت نسبت به آن هایی که شیر نمی دهند بیشتر می خوابند.

همانطور که بسیاری از مطالعات قبلی تنها به تاثیرات روی مادران توجه می کند، این مطالعه بر پدران نیز متمرکز است ؛ شرکت کنندگان را بررسی کردند که چطور در طول شب می خوابند. اگر چه زنان در شب بیشتر از خواب بیدار می شدند، اما مردان به طور کلی خواب کمتری داشتند و چون کودکان در طول روز خواب زیادی دارند، معمولا در طول شب نمی خوابند.

نوزادان تازه متولد شده به طور متوسط 15 تا 16 ساعت در 24 ساعته می خوابند.

شغل همچنین می تواند تاثیراتی بر میزان خواب داشته باشد.

آیا فرد خلاقی هستید؟ تحقیقات نشان می دهد شما بیشتر خواهید خوابید، اما نه به خوبی.

کسانی که شب کار هستند نسبت به کسانی که در طول روز کار می کنند کمتر می خوابند و کسانی که به طور منظم سفر هوایی دارند و پرواز می کنند ، بیشتر در معرض خطر محرومیت از خواب قرار دارند. پرواز در ارتفاعات بالا منجر به خواب آشفته به خاطر کمبود اکسیژن می شود

           منبع : نمناک 


[ یادداشت ثابت - جمعه 02/2/30 ] [ 10:29 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

نظام آموزشی به‌ویژه آموزش ابتدایی و متوسطه در وضعیت ناکارکردی مفرط قرار دارد

این یادداشت را باید هفته پیش به عنوان روز معلم یا دانش‌آموز می‌نوشتم که تاخیر شد. شاید از نظر مردم مهم‌ترین مساله‌ای که با آن دست به گریبان هستند، تورم، درآمد پایین و بیکاری و مسکن و غذا است. به طور قطع از نظر سلسله مراتب نیازهای بشر، این اولویت‌ها درست است، ولی اگر قدری به آینده نگاه کنیم، می‌بینیم که مسائل مهم‌تری هم داریم. از نظر بنده نظام آموزشی به‌ویژه آموزش ابتدایی و متوسطه در وضعیت ناکارکردی مفرط قرار دارد و متاسفانه هیچ نوع سیاستگذاری مفید آموزشی نیز در جهت اصلاح این نظام فشل آموزشی نیز وجود ندارد. بخش مهمی از مشکلات اجتماعی به ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز محصول همین ضعف است که گروهی از دانش‌آموزان را کاملا بیگانه با هنجارها و ارزش‌های مثبت و اخلاقی بار آورده است. اگر هم دانش‌آموزانی هستند که ویژگی‌های مثبت دارند، به طور مشخص تحت تاثیر خانواده هستند، به عبارت دقیق‌تر نظام آموزش عمومی ایران قادر نیست به عنوان یک نهاد مستقل، نقش مثبتی را در تربیت فرزندان این کشور برای آینده ایفا کند، همه بار تربیتی آنان همچنان بر دوش خانواده است. خانواده‌ای که خود درگیر مشکلات فزاینده‌ای شده و کمر آن زیر بار تامین نیازهای اولیه خمیده شده است. مهم‌تر اینکه فقر خانواده موجب شده که از اقتدار آن بر فرزندان کاسته شود و در آینده احتمال ضد اجتماعی‌تر شدن نوجوانان و جوانان بیشتر خواهد شد، چرا که هیچ ساختار کنترلی بر آنها وجود ندارد، جز پلیس و قاضی که اینها نیز کارایی لازم را ندارند چون بدون نهادهای نظارتی ایجابی مثل خانواده، آموزش و پرورش، رسانه و دین، آنها ناکارآمد هستند و هر چهار نهاد مذکور در ایران دچار ناکارآمدی مفرط شده‌اند و حتی در مواردی می‌توان گفت که ضد کارکردی هم هستند. تصور رسمی از مدرسه همان مکتب‌خانه‌های قدیم است با این تفاوت که مکتب‌خانه‌ها کارکرد تربیتی هم داشتند ولی مدرسه امروز فاقد این کارکرد است...

 زیرا نقش آموزگار را در آموزش کم؛ و آنان را تبدیل به ابزاری برای انتقال مطالب کتاب‌های درسی کرده است که نه خودشان اعتقاد جدی به آن دارند و نه دانش‌آموزان با آن همنوایی دارند و نه حتی خانواده‌ها آن را قبول دارند. نظام آموزشی بیش از پیش دولتی و از بالا شده است و در عین حال سیاست‌گذاران این نظام نیز بسیار ضعیف و ناتوان‌تر از گذشته شده‌اند و در نهایت شکاف عمیقی میان آموزش رسمی با نیازهای واقعی دانش‌آموزان به وجود آمده که نیازهای خود را از طریق سایر شیوه‌ها، چون خانواده، رسانه‌های غیر رسمی و دوستان و آشنایان تامین می‌کنند.
مشکل واقعی نظام آموزشی در غیبت مردم، نخبگان و معلمان در شکل‌گیری آموزش اعم از موضوعات آموزشی و شیوه و نیز محتوای آموزش است. در هر سه زمینه شکاف عمیقی میان یک نظام آموزشی مطلوب با آموزش رسمی موجود دیده می‌شود. شیوه موجود مبتنی بر حفظیات، محتوای آنها بعضا نادرست و سوگیرانه و موضوعات نیز به شدت بی‌ربط یا کم‌ربط با نیازهای روزمره و اولویت‌های جامعه است. و با توجه به وضعیت خطیر معیشت آموزگاران و بودجه کم آموزش و پرورش، تصور می‌رود که در ادامه وضع آموزش بدتر هم خواهد شد. مشکل اصلی طبقاتی شدن آموزش نیست، مشکل فراتر از آن است. مشکل ضد کارکردی شدن نهاد آموزش رسمی و انتقال وظایف آن به خانواده و رسانه است و چون خانواده دچار مشکلات ویژه خود است و رسانه رسمی نیز در قعر موقعیت تاریخی خود قرار دارد، وظیفه اجتماعی کردن نوجوانان و جوانان این کشور در عمل روی زمین مانده و تربیت آنان باری به هر جهت خواهد بود و این خطری است که آینده ایران را حتی بیش از کمبود آب تهدید می‌کند، چون نسلی که چنین رشد کنند، دیگر نمی‌توان آنها را به نقطه صفر آموزش برگرداند. نوجوانان تا سنین 12 تا 15 سالگی هر چه تربیت شوند، شده‌اند، دیگر به این راحتی نمی‌توانند تغییر بنیادی کنند .
نظام اقتصادی ایران نیز در حداقل‌ها کار می‌کند، هر چند به عللی که جداگانه باید بحث شود در آینده نزدیک دچار نوعی عقب‌افتادگی می‌شود که آن را زمین‌گیر می‌کند، ولی چون بخش مهمی از اقتصاد در دستان مردم است، به هر حال حداقل‌هایی را دارد، و چون مشکلات آن موضوعیت عاجل دارند، لذا فشار برای اصلاح آنها بالاست. ولی نظام آموزشی چنین نیست، هم اینکه مردم و نخبگان به کلی از آن دور هستند و هم اینکه مشکلات آن به فوریت تبدیل به مساله نمی‌شود. در هر حال امید می‌رود که کارشناسان این حوزه، به‌ویژه آموزگاران بیش از گذشته نسبت به طرح مسائل این حوزه اقدام کنند، چون فعلا مساله منحصر شده به دستمزد و حقوق آموزگاران که البته مهم است، ولی این بخش آشکار کوه یخ مشکلات این نظام است و با وجود نیروهای به شدت ناکارآمد برای اداره این وزارتخانه، آینده بیش از آنکه به نظر می‌رسد خطیر خواهد بود


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 02/2/28 ] [ 9:34 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

محمدباقر نوبخت : دولت در سال 1400 بنا به درخواست تشکل‌های فرهنگیان لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» را به مجلس ارسال کرد

رامین کریمی‌نیا:  در سال 1401 مقرر شد تا تعیین دقیق رتبه‌ها  فعلا همه معلمان علی‌الحساب مبلغی را دریافت کنند

 

 

غزل لطفی 

نظام رتبه‌بندی فرهنگیان یعنی چه؟ رتبه‌بندی معلمان طرحی است که برمبنای سند تحول بنیادین نظام آموزشی کشور و با هدف ارتقای حرفه‌ای (کیفیت آموزش) و معیشتی فرهنگیان تدوین شده است. هدف از طرح این نظام، بالا بردن سطح کیفی آموزش و همچنین کمک به اقتصاد فرهنگیان بود که درنهایت به بالا رفتن سطح سیستم آموزشی کشور ختم شود، اما در عمل با فراز و نشیب‌های گوناگون روبه‌رو شد و این روزها قانونی که قرار بود با ارتقای همه‌جانبه فرهنگیان همراه باشد در اجرا دچار چالش شده است و تقریبا کمتر معلمی را می‌بینیم که از ارزیابی آن رضایت داشته باشد. 

«اعتماد» با واکاوی نظام رتبه‌بندی فرهنگیان، به‌ جهت بررسی موانع پیش‌ رو و آنچه تاکنون رخ داده تلاش می‌کند تصویری شفاف از اهداف این قانون را ارایه دهد و در همین راستا به گفت‌وگو با محمدباقر نوبخت، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه دولت یازدهم و دوازدهم و رامین کریمی‌نیا، عضو سازمان معلمان ایران و کارگروه بررسی نظام رتبه‌بندی فرهنگیان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید. 


رتبه‌بندی معلمان از حکم تا اجرا
محمدباقر نوبخت با توجه به سمتش در دولت گذشته (ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور) یکی از مسوولانی است که به ‌طور مستمر پیگیر نظام رتبه‌بندی معلمان بوده و نشست‌های بسیاری را با تشکل‌ها و کارگروه‌های فرهنگیان تشکیل داد. در همین خصوص، بخش نخست این گزارش را با گفت‌وگو با او شروع کردیم. نوبخت در پاسخ به این سوال که «اولین جرقه‌های آغاز فرآیندی که نهایتا منتهی به قانون رتبه‌بندی فرهنگیان شد چه زمانی بود؟» به «اعتماد» گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مصوب تاریخ 5/7/90 شورای عالی انقلاب فرهنگی، «نظام رتبه‌بندی معلمان» به عنوان راهکار 2/10 در فصل ششم جهت استقرار نظام سنجش صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای معلمان مطرح شد. در جزء (2) بند الف ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه (1409-1396) دولت مکلف شد، به منظور ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت، نسبت به تهیه نظام رتبه‌بندی معلمان و استقرار نظام پرداخت‌ها، براساس تخصص‌ها و شایستگی‌ها و عملکرد رقابتی مبتنی بر نظام رتبه‌بندی معلمان و مهندسی نیروی انسانی براساس سند تحول و نقشه جامع علمی کشور با تصویب مجلس شورای اسلامی در قالب بودجه سنواتی اقدام کند.
وی معتقد است برای بررسی بهتر نظام رتبه‌بندی فرهنگیان باید آن را به دو بخش احکام و اجرا تقسیم کرد و توضیح می‌دهد که تا سال 1400 نظام رتبه‌بندی فرهنگیان، در دو مرحله اجرا شده است.
رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به این سوال که «آیا در قالب رتبه‌بندی اجراییاتی در دولت قبل انجام شده است؟» شرح داد: 
نظام رتبه‌بندی فرهنگیان تاکنون در دو مرحله به اجرا در آمده است؛ 
مرحله اول: دولت یازدهم در سال 1394 و قبل از تصویب برنامه ششم توسعه، با استفاده از ظرفیت قانون مدیریت خدمات کشوری در تعیین رتبه‌های مقدماتی، میانی، خبره و عالی برای شاغلین، بنا به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و موافقت سازمان برنامه و بودجه کشور، مرحله اول اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان را با اعتباری بالغ بر 1350 میلیارد تومان برای شش ماهه دوم سال 1394 طی مصوبه شماره هـ 50510 ت/10993 تاریخ 2/2/94 هیات وزیران آغاز کرد و با اختصاص مبلغ 3500 میلیارد تومان برای سال 1395 اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان را ادامه داد.
   به عبارت دیگر فقط برای یک‌سال ‌و نیم اول اجرای رتبه‌بندی معلمان، اعتباری بالغ بر 4850 میلیارد تومان معادل یک میلیارد و سیصد میلیون دلار (که به قیمت امروز بیش از 65 هزار میلیارد تومان خواهد بود) اختصاص یافت.
  با این پایه، اعتبار مورد نیاز استمرار رتبه‌بندی برای سال‌های 1396 و بعد در بودجه‌های سنواتی پیش‌بینی و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
مرحله دوم: اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان در سال 1398 با ابلاغ مصوبه شماره 11850/ت 55724هـ
تاریخ 7/9/1398هیات وزیران و در سال 1399 طی مصوبه شماره 21885/ت 57680هـ تاریخ 6/3/1399استمرار یافت.
   اعتبارات ریالی این مرحله بالغ بر 23708 میلیارد تومان بود.
 (به قیمت 13 هزار تومان، دلار در سال 98 و 23 هزار تومان قیمت دلار در سال 99 معادل 3/1 میلیارد دلار) 
در یک جمع‌بندی کلی، طی سال‌های 1400-1394 رتبه‌بندی معلمان، در دو مرحله؛ 
نخست، در سال‌های 1394 و 1395 با اعتباری بالغ بر 4850 میلیارد تومان (معادل3/1 میلیارد دلار)  و مرحله دوم در سال‌های 1398 و 1399 با اعتباری بالغ بر 23708 میلیارد تومان (معادل 3/1 میلیارد دلار) جمعا معادل 6/2 میلیارد دلار اجرا شد.
نوبخت در پایان این گفت‌وگو در بیان علت ارایه لایحه رتبه‌بندی تشریح کرد: دولت در سال 1400 بنا به درخواست تشکل‌های فرهنگیان از سازمان برنامه و بودجه و با پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
 در ادامه این گزارش رامین کریمی‌نیا، عضو سازمان معلمان ایران در گفت‌وگو با «اعتماد» به توضیح تفصیلی نظام رتبه‌بندی فرهنگیان پرداخت و گفت: رتبه‌بندی اولین‌بار در نقشه جامع علمی کشور در سال 89 مطرح و سپس در آذر 1390 در سند تحول بنیادین به ‌طور واضح‌تر در راهکارهای 10 و 12 مورد اشاره قرار گرفت. اولین لایحه رتبه‌بندی در سال 1391 در زمان وزارت آقای حاجی‌بابایی به مجلس ارسال شد که در آن به تناسب 80درصدی حقوق معلمان با اساتید دانشگاه اشاره و قرار شد معلمان در چهار رتبه مربی‌معلم/استادیار معلم/دانشیار معلم/استادمعلم قرار گیرند اما با وجود درآمد بی‌نظیر دولت دهم از فروش نفت این لایحه در مجلس مصوب نشد!

  چه زمانی رتبه‌بندی وارد احکام فرهنگیان شد؟ 
در اردیبهشت سال 94 برای نخستین‌بار بخشنامه رتبه‌بندی به مناطق ارسال شد، اما با عنوان «حق شغل حرفه‌ای» وارد احکام شد که براساس نمره‌های ارزیابی معلمان عمل می‌کرد.
در آبان 1395 به دنبال تلاش برای اجرای رتبه‌بندی معلمان؛ حق شغل حرفه‌ای آنان افزایش یافت و بخشنامه جدیدی صادر شد که علاوه بر ابقای بخشنامه قبلی مزایای فردی معلمان را افزایش داده بود. دومین بخشنامه اجرایی رتبه‌بندی در مورخه 17 آذر 1398 برای اجرای جزء 2 بند الف ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر اجرای رتبه‌بندی صادر و از اول مهر 98 برای معلمان اجرا شد که به تناسب سابقه و تحصیلات بین 200 تا 500 هزار تومان به حقوق معلمان افزوده شد اما به دلیل اینکه این امر به عنوان قانونی پایدار و مستمر نبود ادامه آن متزلزل و لرزان بود. در 30 بهمن 1398 با توجه به پایان مهلت قانونی قرار شد فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری اجرا شود یعنی برقراری 50درصد فوق‌العاده ویژه!
با اجرای این قانون، رتبه‌بندی یا همان حق شغل حرفه‌ای کاملا از احکام معلمان حذف شد لذا مبالغ افزوده شده قبلی محاسبه و از 50درصد فوق‌العاده ویژه کسر و به افراد با سابقه میزان کمتری افزوده شد!
با اعتراضات گسترده معلمان و تشکل‌های آنان و به دنبال درخواست رییس وقت سازمان برنامه و بودجه پس از چند جلسه طولانی دولت در تاریخ 19 خرداد 99 شیوه‌نامه جدیدی با نام ترمیم رتبه‌بندی را ابلاغ کرد و طی جدولی از افزایش 10 الی 21درصدی حق شغل و شاغل با عنوان اجرای فصل 10 ماده 68 نام برد که البته به هیچ عنوان رتبه‌بندی نبود!


  سیر قانون رتبه‌بندی فرهنگیان از زمان نگارش شیوه‌نامه‌ها تا تصویب در مجلس را توضیح دهید. 
پس از درخواست‌های مکرر فرهنگیان بالاخره در 25 اسفند 99 لایحه رتبه‌بندی در چهار صفحه توسط دولت دوازدهم به مجلس ارایه شد که اشکالاتی نظیر بودجه بسیار کم فاصله 6 ساله ارتقای رتبه‌ها شرط آزمون و غیره داشت.
در تاریخ 10 خرداد 1400 کلیات آن در مجلس رای آورد. در تیر 1400 با درخواست معلمان و حضور نمایندگان آنان در کمیسیون آموزش مجلس لایحه قبلی اصلاح و مجددا بحث همسان‌سازی با حقوق اساتید دانشگاه توسط کمیسیون آموزش مطرح شد که متاسفانه در مجلس رای نیاورد!
به دنبال اعتراضات معلمان رییس کمیسیون آموزش مجلس با هدف آغاز حرکت ماشین رتبه‌بندی در مصاحبه‌ها و لایوهای خود طرح افزایش درصدی از حقوق معلمان را به عنوان رتبه‌بندی مطرح کرد تا بعدا اصلاحات لازم انجام شود.
این پروسه تا اسفند1400 به طول انجامید و بالاخره در 15 اسفند 1400 لایحه تغییر یافته رتبه‌بندی در مجلس با اکثریت آرا تصویب شد و پس از اینکه در 16 اسفند 1400 به تصویب شورای نگهبان رسید با ابلاغ رییس مجلس به رییس‌جمهور عملا به عنوان قانون وارد مرحله اجرا شد. در این قانون تصریح شده که همه معلمان در 5 رتبه آموزشیارمعلم با کمترین امتیاز تا استادمعلم با بیشترین امتیاز قرار گیرند و به سه بند از احکام آنها یعنی حق شغل؛ حق شاغل و فوق‌العاده شغل از 45 تا 90درصد افزوده شود (قابل ذکر است که این سه بند مجموعا حدود 60درصد از کل مبلغ حکم معلمان را تشکیل می‌دهند).
مرحله مهم و اساسی برای اجرای قانون رتبه‌بندی نوشتن آیین‌نامه اجرایی و سپس شیوه‌نامه آن بود که به علت عدم استفاده از نظرات معلمان و نمایندگان واقعی آنان و اعتراض گسترده آنان درنهایت این آیین‌نامه بسیار سختگیرانه پس از 27 بار تغییر، تصویب و شیوه‌نامه مشابه آن نیز به سیاق فوق تدوین شد.


  قانون رتبه‌بندی از چه زمانی اجرا شد؟ 
این قانون به جای اینکه از اول فروردین 1400 اجرا شود از 31 شهریور 1400 قابل اجرا بود!
اما درنهایت نه تنها در مهر سال 1400 مبالغ رتبه‌بندی پرداخت نشد، بلکه با تصویب مبلغ 38 همت در بودجه 1401 پرداخت قطره‌چکانی و نامنظم آن در سال 1401 آغاز شد!
جالب است بدانید اکنون که در اردیبهشت 1402 هستیم هنوز معوقات شش ماهه دوم سال 1400 پرداخت نشده است. در سال 1401 مقرر شد تا تعیین دقیق رتبه‌ها فعلا همه معلمان در رتبه آموزشیارمعلم یعنی پایین‌ترین رتبه قرار گیرند و علی‌الحساب مبلغی را دریافت کنند.


  درنهایت نحوه اجرای این قانون تا امروز چگونه بوده است؟ 
نهایتا با ابلاغ رسمی قانون رتبه‌بندی به ادارات آموزش و پرورش، معلمان ناچار شدند با صرف ساعت‌ها و روزها وقت گرانبهای خود و باتوجه به مشکلات نت به دنبال ‌بارگذاری مدارک سال‌های قبل خود باشند البته اکثر آنها به علت عدم اطلاع از اینکه این مدارک زمانی به کار می‌آیند، نتوانستند مدارک لازم مانند حضور در شوراهای مدرسه و امثال آن را که امتیازات بالایی هم داشتند فراهم کنند!
پس از تعیین ارزیابان در ادارات مناطق و استان‌ها و وزارت، احکام معلمان در اواخر سال 1401 صادر شد که با نارضایتی 80درصدی معلمان مواجه شد، چراکه اکثریت معلمان در رتبه‌های بسیار پایین‌تر از حق خود قرار گرفتند برای مثال معلم یا مدیری با 29 سال سابقه و با داشتن اکثریت شرایط و امتیازات لازم در پایین‌ترین رتبه یعنی آموزشیارمعلم قرار گرفت و برخی معلمان جوان هم با وجود امتیازات و شرایط لازم برای رتبه‌های بالاتر در همین رتبه دیده شدند؛ برخی معلمان باسابقه یا بازنشسته هم اصلا شامل رتبه‌بندی نشدند یا مشمول رتبه‌های پایین‌تر شدند! 
علت این امر هم سخت‌گیری زیاد ارزیابان و عملکرد سلیقه‌ای آنان بود که ریشه در اشتباهات ساختاری تدوین آیین‌نامه، شیوه‌نامه، اصل قانون و همچنین کمبود بودجه داشت! اشکال مهم دیگر در آیین‌نامه اختصاص امتیاز بالا یعنی 300 امتیاز از 1000 امتیاز به شایستگی‌های عمومی بود که به علت اشتباه در اولویت ترتیب اعلام شده شایستگی‌ها در قانون انجام شده و از سوی دیگر عدم وجود متر و اشل اندازه‌گیری برای سنجش دقیق شایستگی‌های عمومی نظیر میزان اعتقاد و تدین و پایبندی به ارزش‌ها و... نیز موجب اختصاص امتیاز کم به همکاران شده است.
به هر حال با تعیین نهایی رتبه‌ها هر چند نادرست؛ وزارت آموزش و پرورش در اقدامی مناسب در اواخر اسفند 1401، پرداخت کامل معوقات رتبه‌بندی را از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد که این سازمان به دلیل تاخیر اعلام و افزایش بودجه قبلی با آن مخالفت کرد در نتیجه برای اولین‌بار فاجعه عدم پرداخت حقوق اسفند معلمان تا 29 اسفند رقم خورد! که با اعتراضات شدید معلمان و نمایندگان مجلس این امر منجر به استعفای نوری وزیر آموزش و پرورش شد! 
در 11 فروردین 1402 معوقات سال 1401 به حساب فرهنگیان واریز شد، اما همچنان از معوقات شش ماهه دوم 1400 خبری نیست که نیست! 
این درحالی است که قرار شده معلمانی که به رتبه‌های خود اعتراض دارند در فرصت تعیین شده نسبت به بارگذاری مدارک لازم و جدید در سامانه اقدام کنند تا مجددا مورد بررسی قرار گیرد.
کریمی‌نیا در پایان این گفت‌وگو با امید به اینکه دولت نسبت به تعهدات قانونی خود عمل کند، توضیح می‌دهد: امیدواریم دولت نسبت به تعهدات قانونی خود مبنی بر اجرای تبصره سه ماده 29 قانون برنامه ششم مبنی بر همسان‌سازی حداقل 80درصدی حقوق معلمان با اساتید دانشگاه، اجرای کامل فوق‌العاده ویژه 50درصد برای تنها دستگاه دولتی باقی‌مانده یعنی آموزش و پرورش، اجرای سریع سازمان نظام معلمی که یکی از زیربناهای مهم رتبه‌بندی در تعیین صلاحیت‌ها و شایستگی‌هاست، رفع مسائل صندوق ذخیره فرهنگیان, پرداخت رفاهیات مانند سایر دستگاه‌ها، آزادی معلمان زندانی و اختصاص رتبه به آنها و سایر همکارانی که به دلایلی مشمول رتبه‌بندی نشده‌اند، پرداخت معوقات رتبه‌بندی، پرداخت پاداش پایان خدمت سال 1401، پرداخت معوقات حق‌التدریس و امتحانات سال‌های گذشته و ده‌ها مورد دیگر اقدام عاجل مبذول کند تا مانند رتبه‌بندی ارزش ریالی مبالغ با گذشت زمان به صفر میل نکند! 


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 02/2/28 ] [ 9:32 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

حسین معافی

امروزه چت‌کردن با هوش مصنوعی (چت ‌جی‌پی‌تی) و ارائه جواب‌های جالب او به سؤالات، همه را شگفت‌زده کرده و ما هم بر آن شدیم که چند سؤال در مورد رتبه‌بندی معلمان در ایران از او بپرسیم که جواب‌های تأمل‌برانگیزی دریافت شد. برای استفاده از چت جی‌پی‌تی از سایت poe.com استفاده شده است که در ادامه به سؤالات و جواب‌های داده‌شده اشاره می‌کنیم.

هدف از اجرای رتبه‌بندی معلمان در ایران چه بود؟

در سال 1396، وزارت آموزش‌وپرورش ایران برای بهبود کیفیت آموزش‌وپرورش، ساماندهی و بهبود عملکرد مدارس و ارتقای مهارت‌های معلمان اقدام به اجرای سیستم رتبه‌بندی معلمان کرد. هدف اصلی این سیستم، ارتقای کیفیت آموزش‌وپرورش و ارزیابی عملکرد معلمان بوده است. این سیستم بر اساس معیارهایی مانند تحصیلات، سابقه کار و عملکرد معلمان ارزیابی می‌شود و معلمان بر اساس رتبه‌بندی خود، مزایایی مانند افزایش حقوق و مزایا، ترفیع و مشخصات شغلی بیشتری دریافت می‌کنند.

چه مزایایی از این سیستم برای دانش‌آموزان پیش‌بینی شده است؟

از مزایای پیش‌بینی‌شده برای دانش‌آموزان این است که با ارتقای کیفیت عملکرد معلمان، کیفیت آموزش‌وپرورش نیز بهبود می‌یابد و دانش‌آموزان بیشترین استفاده را از این بهبود کیفیت خواهند کرد. همچنین، با افزایش مهارت‌ها و توانایی‌های معلمان، دانش‌آموزان در فرایند یادگیری خود پیشرفت بیشتری خواهند داشت. با افزایش مهارت‌های معلمان نیز احتمال ارائه راهکارهای مناسب برای دانش‌آموزان با مشکلات یادگیری و نیازهای تحصیلی خاص‌شان بیشتر می‌شود.

چطور می‌توان از این سیستم در مدارس استفاده کرد؟

برای استفاده از این سیستم در مدارس، ابتدا باید یک سیستم ارزیابی عملکرد معلمان توسط وزارت آموزش‌و‌پرورش یا مدیریت مدرسه تعریف شود. سپس باید معیارهای ارزیابی برای معلمان مشخص و به صورت شفاف و قابل دسترسی برای آنها اعلام شود. بعد از این مراحل، باید روشی برای ارزیابی و رتبه‌بندی معلمان تعریف شود. این روش می‌تواند شامل ارزیابی عملکرد معلمان توسط مدیران مدرسه، مشاهده درس توسط مدیران یا ارزیابی همکاران معلم باشد. در نهایت، باید سیستم پاداش و تشویقاتی برای معلمان بر اساس رتبه‌بندی آنها تعریف شود. مثلا، معلمان با رتبه بالا می‌توانند حقوق و مزایای بیشتری دریافت کنند، مزایای بهداشتی و درمانی بیشتری داشته باشند یا امتیازات بیشتری در انتخاب واحد درسی یا ترفیع دریافت کنند. همچنین، برای بهره‌برداری بهینه از این سیستم، باید معلمان به‌صورت دوره‌ای و بهبودیافته آموزش داده شوند تا بتوانند مهارت‌های خود را بهبود بخشند و به رتبه‌بندی بالاتری دست یابند.

آیا رتبه‌بندی معلمان در کشورهای دیگر هم انجام می‌شود؟

بله، سیستم رتبه‌بندی معلمان در بسیاری از کشورها به‌طور معمول به کار می‌رود. این سیستم در بسیاری از کشورها یکی از روش‌های ارزیابی و پاداش‌دهی به معلمان بر اساس عملکرد آنها است. در بعضی کشورها، این سیستم به‌صورت مرکزی توسط وزارت آموزش‌وپرورش تعریف می‌شود و در بعضی کشورها نیز بر عهده مدارس و مدیران مدرسه است. بعضی از کشورهایی که از سیستم رتبه‌بندی معلمان استفاده می‌کنند عبارت‌اند از ایالات متحده، چین، کره‌جنوبی، ژاپن، فنلاند، سوئد، هلند و آلمان. هر کشور با توجه‌ به شرایط خود و با استفاده از تجربیات کشورهای دیگر، رویکرد خود را به سیستم رتبه‌بندی معلمان انتخاب می‌کند و آن را اجرا می‌کنند.

در رتبه‌بندی معلمان چه مشکلاتی وجود دارد؟

در رتبه‌بندی معلمان در ایران، چند مشکل اساسی وجود دارد که می‌تواند باعث نارضایتی و اعتراض معلمان شود. در اینجا به برخی از این مشکلات اشاره می‌کنیم: 1- عدم شفافیت در فرایند رتبه‌بندی، 2- مشکلات در ارزیابی عملکرد، 3- بی‌توجهی به تجربه معلمان، 4- نبود ابزار و معیارهای مناسب و 5- سیاست‌گذاری نامناسب. به‌طورکلی، برای بهبود فرایند رتبه‌بندی معلمان در ایران، نیاز به شفافیت در فرایند رتبه‌بندی، ارزیابی عادلانه و کیفیتی، توجه به تجربه کاری معلمان، تعریف دقیق و مناسب معیارهای رتبه‌بندی و سیاست‌گذاری مناسب و بر اساس استانداردهای بین‌المللی است.

فرایند رتبه‌بندی در سایر کشور‌ها نیز مانند ایران انجام شده است؟

نه، فرایند رتبه‌بندی معلمان در سایر کشورها ممکن است با ایران تفاوت داشته باشد. در هر کشور، سیستم آموزشی و رویکرد به رتبه‌بندی معلمان متفاوت است و بسته به شرایط و نیازهای آن کشور، فرایند رتبه‌بندی معلمان متفاوتی را دنبال می‌کند. به‌عنوان‌مثال، در برخی کشورها فرایند رتبه‌بندی معلمان بر اساس عملکرد و ارزیابی آنها در کلاس درس صورت می‌گیرد. در کشورهای دیگر، ممکن است رتبه‌بندی معلمان بر اساس سابقه کار، تحصیلات و مهارت‌های تدریس صورت گیرد.

آیا می‌توانید مثالی از کشوری که رتبه‌بندی معلمان در آن بر اساس عملکرد صورت می‌گیرد، بیاورید؟

بله، یکی از مثال‌هایی که می‌توان برای کشوری که رتبه‌بندی معلمان در آن بر اساس عملکرد صورت می‌گیرد، ارائه داد، کشور فنلاند است.

برای آموزش و یادگیری بهتر در مدارس ایران چه اقداماتی باید انجام شود؟

برای بهبود آموزش و یادگیری در مدارس ایران، باید اقدامات مختلفی انجام شود. در زیر به برخی از این اقدامات اشاره می‌کنیم: 1- بهبود برنامه‌های آموزشی، 2- توسعه فناوری در آموزش، 3- ارتقای سطح آموزشی معلمان، 4- ارائه خدمات حمایتی به دانش‌آموزان، 5- توسعه روش‌های آموزشی فعال و مشارکتی و 6- بهبود شرایط زیرساختی. در کنار این اقدامات، باید به روش‌هایی که در سایر کشورها موفقیت‌آمیز بوده‌اند نیز توجه کرد و با انجام اقدامات مناسب، بهبود آموزش و یادگیری در مدارس ایران ممکن است.

خواسته معلمان ایرانی چیست؟

به‌طورکلی، معلمان ایرانی به دنبال رفع مشکلات و موانعی هستند که باعث می‌شود آموزش و یادگیری بهتر در مدارس کشورمان انجام شود. برخی از خواسته‌های معلمان ایرانی عبارت‌اند از: 1- ارائه شرایط مناسب برای انجام کار، 2- حریم خصوصی و امنیت شغلی، 3- ارتقای سطح آموزشی، 4- حقوق و مزایا، 5- ارتقای شرایط زیرساختی، 6- حضور فعال در تصمیم‌گیری‌ها و 7- حفظ حقوق و حریم شخصی دانش‌آموزان. در کل، معلمان ایرانی به دنبال رفع مشکلات و بهبود شرایط کاری و آموزشی خود هستند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، وظیفه آموزش ‌و پرورش را انجام دهند.

*‌ کارشناس آموزشی و مدرس دانشگاه فرهنگیان اراک


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 02/2/28 ] [ 9:30 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

علی میرزامحمدی

 

جامعه ایران در پاسخ به سوال کلیشه‌ای «علم بهتر است یا ثروت» پیش از این پاسخ‌های متفاوتی داده است. اما شالوده اساسی این پاسخ‌ها بر این مبتنی بوده است که حتی اگر ثروت در زندگی کارایی بیشتری داشته باشد و لذت زندگی بهتر را برای افراد جامعه فراهم کند، با این همه، معبر اصلی ثروتمند شدن، کسب دانش و فراگیری شیوه‌های درست صرف ثروت در راه خوشبختی خود، خانواده و حتی دیگران است. اما به نظر می‌رسد این ارزش دیرین جامعه ایران، در نگاه بخش مهمی از جامعه در حال واژگونی است. به این معنا که نه‌تنها بخش مهمی از جامعه، دانش را معبری برای کسب ثروت تلقی نمی‌کند، بلکه حتی این فکر در اذهان آنها شکل گرفته که ثروت معبری برای کسب مدارک علمی و بهره‌گیری از مزایای اجتماعی آن مانند وجهه و جایگاه اجتماعی است. دیگر برای آنها داشتن استعداد، رغبت و علاقه تحصیلی اهمیت چندانی ندارد و آنچه اهمیت کلیدی دارد راه‌های میانبر برای رسیدن به مزایای مادی و وجهه و جایگاه بالای اجتماعی است. این واژگون شدن ارزش دانش در رقابت با ثروت، آثار اجتماعی عمیقی بر جامعه ایران به همراه دارد که به برخی از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم:  پولی و مادی شدن جامعه ایران: با تنزل کیفیت زندگی ایرانیان و سقوط بسیاری از طبقات میانه به طبقات پایین، جایگاه اجتماعی اقشاری که این موقعیت، وابستگی شدیدی به تحصیلات و دانش آنها دارد، تنزل کرده است. این مساله به تشدید تفکر مادی در جامعه ایران دامن زده است. افزایش جرایم مبتنی بر جست‌وجوی راه‌های میانبر کسب ثروت: با واژگونی ارزش دانش در رقابت با ثروت، افراد جامعه برای رسیدن به ارزش‌های مادی در حال رقابت هستند. در نتیجه جست‌وجوی راه‌هایی میانبر برای دست یافتن به ارزش‌های مادی دغدغه بخش مهمی از اقشار جامعه به ویژه جوانان شده است. نتیجه خواسته یا ناخواسته این تقلاها، افزایش احتمال ارتکاب به جرایمی است که این میانبرها را در اختیار افراد قرار می‌دهد. 

تضعیف نظام آموزشی و رنگ باختن کشف استعدادهای تحصیلی: وقتی جامعه، ارزش چندانی برای دانش در مقایسه با ثروت قایل نشود، نظام آموزشی تضعیف خواهد شد. این مساله هم با تضعیف انگیزه دانش‌آموزان، و اولیای آنها در ارتباط است و هم با انگیزه معلمان و کارگزاران نظام آموزشی. کاهش علاقه برای حضور در کلاس‌های درس و علاقه به تعطیلی‌های خودسرانه مانند هفته‌های پایانی اسفند، عدم حضور بیشتر دانش‌آموزان پایه دوازدهم در کلاس‌های درس، افزایش ترک تحصیل و بازمانده‌های تحصیلی در مقاطع مختلف، افزایش ازدواج در سنین پایین برای دختران (کودک همسری) و کاهش انتخاب رشته در میان داوطلبان کنکور و خالی ماندن ظرفیت بسیاری از رشته‌های دانشگاهی از تبعات و نتایج سوء این واژگونی ارزشی است. آثار این آسیب را به شکلی دیگر در نظام آموزش عالی نیز می‌توان مشاهده کرد.  این واژگونی ارزشی موجب رنگ باختن کشف استعدادهای تحصیلی و کنار گذاشتن آنها برای دست یافتن به ارزش‌های مادی شده است. در نتیجه تمایل به رشته ریاضی فیزیک در دبیرستان‌ها و رشته‌های فنی - مهندسی و علوم انسانی و رشته‌های دانشگاهی که آینده شغلی آنها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد به ‌شدت کاهش یافته است. این اختلال در نظام استعدادهای تحصیلی در آینده نزدیک، کشور را در تامین نیروی انسانی با انگیزه، دچار مشکلات جدی خواهد کرد. تنزل جایگاه اجتماعی معلمان و اساتید دانشگاه: واژگونی ارزش دانش در مقایسه با ثروت، در تنزل جایگاه اجتماعی معلمان و اساتید دانشگاه تاثیرات عمیقی داشته است. به تجربه ثابت شده جوامعی که جایگاه معلمان و اساتید دانشگاه را حفظ نکنند، نظام ارزشی آنها به تدریج متلاشی خواهد شد؛ چرا که اشاعه‌دهنده مشروعیت این نظام، معلمان و اساتید هستند. با تضعیف جایگاه و کاهش انگیزه، این قشر به جای پاسبانی از ارزش‌های اجتماعی به پرسشگران و تردید‌کننده‌های این نظام ارزشی تبدیل خواهند شد. این تردید و پرسشگری از کل بدنه نظام آموزشی به جامعه سرایت خواهد کرد و کلیت آن را با تهدید مواجه خواهد کرد. جست‌وجوی دلایل واژگونی ارزش دانش در رقابت با ثروت، نوشتاری دیگر می‌طلبد. اما بازاندیشی جامعه ایران در پاسخ به پرسش کلیشه‌ای اما مهم «علم بهتر است یا ثروت» متاثر از تحولات عمیق دهه اخیر است. تحولاتی که به‌زعم تصمیم‌سازان، سیاستگذاران و سیاست‌پیشه‌های کلان کشور گامی در جهت حفظ ارزش‌های اجتماعی جامعه ایران بوده است؛ اما مسیری معکوس و عواقب بسیار نگران‌کننده‌ای برای ایرانیان رقم زده که نتیجه آن آغاز دومینو سقوط و واژگونی ارزش‌های اجتماعی است


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 02/2/28 ] [ 9:29 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]


برای من سفر مانند مجازاتی ست که بخود می دهم در زمانی که زندگی در نگاهم بسیار آزار دهنده و تلخ می شود!!! . برگلیوت هوبک هاف




رابطه من با پول ، این گونه است که من هرگز اهمیتی به آن نمی دهم . اینگوارد آمبیورسن


بیشتر بدبختی های ما قابل تحمل تر از تفسیرهایی است که دوستانمان درباره آنها می کنند . کولتون



برای من بزرگترین مسئله دو جانبه در زندگی این است که عاشق کسی باشم که عاشقانه دوستم دارد! . ماریا مُراستُود



فرمانروای دانا ، زخم خورده را بر هیچ کار دیوانی نمی گمارد . ارد بزرگ



داشتن یا بدست آوردن کسی آنقدر ها مهم نیست آنچه مهم است این است که عاشقانه یکدیگر را دوست داشته باشند ! . اوآ سی دبرِرگ


جز مرگ را ، هیچ کسی از مادر نزاد . فردوسی خردمند



در میان ملکات ذهنی ، حافظه بیش از همه می شکفد و پیش از همه می میرد . کولتون




مادر و پدر ، زندگیشان را با فروتنی به فرزند می بخشند .  ارد بزرگ



راز خوشبختى در این است که بدانید دیگران دلیل خوشبختى شما هستند. لرد تنیسون



هرکسی درس مخصوص به خود را می گیرد. ما می توانیم به سه طریق واکنش نشان دهیم
زندگی من مجموعه ای از درسهایی است که به آن نیاز دارم، درسهایی با نظم و ترتیب تمام در زندگی ام روی می دهد.( این سالمترین برخورد است و حد اکثر آرامش ذهن را تامین می کند.)
زندگی یک مسابقه بخت آزمایی است اما من از هر اتفاقی که در زندگی روی می دهد نهایت استفاده را می برم (این دومین انتخاب خوب است و کیفیت متوسطی را به زندگی می بخشد)
چرا همیشه همه بلاها سر من می آید؟ (این طرز برخورد نهایت ناکامی و بدبختی را تضمین می کند)
ما در زندگی مرتبا با درسهای تازه ای روبرو می شویم و تا زمانی که درسی را یاد نگیریم مجبور به گذراندن دوباره آن هستیم. آندرو متیوز




در زندگی هیج چیز مهم تر از این نیست که با قلب خود در صلح باشی. نینا کارین مونسن



من هرگز اجازه نخواهم داد پول مانع کاری شود که می خواهم انجام دهم!!! . کارستن ایس شن



در کار یک سیاستمدار عشق بایدنقطه یا نشانه هر هدف باشد!!! . رئول استین



این کمکی نیست که تو مداوم کاری را انجام دهی که از عهده ء آن بر میائی مهم این است کاری را بتوانی انجام دهی که تاکنون نمی توانستی و یاد نگرفته بودی!!! . بیانجار هُوُف 


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 02/2/28 ] [ 9:26 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

فکر نمی کردم همسرم به این راحتی تعهدات زناشویی را زیر پا بگذارد و اسیر هوی و هوس بشود. او مرد سر به راه و خوبی بود اما از روزی که حس دلسوزی ما برای دختر یکی از اقوام گل کرد و تصمیم گرفتیم کدخدا بازی دربیاوریم سرمان کلاه رفت و زندگی مان نابود شد.

زن جوان در دایره اجتماعی کلانتری شهید نواب صفوی مشهد افزود: 8 سال قبل با پسر یکی از اقوام ازدواج کردم و با تولد 2 فرزندمان زندگی بسیار شیرینی داشتیم اما حدود یک سال قبل، عمه ام به خانه ما آمد و گفت: دخترش با دامادش اختلاف پیدا کرده و مدتی است با هم قهر هستند. او از شوهرم خواست تا مهناز را در فروشگاهش استخدام کند و ما هم با احساس مسئولیتی که در این رابطه داشتیم قبول کردیم. هنوز یک ماه از این ماجرا نگذشته بود که یک روز شوهر دختر عمه ام تماس گرفت و گفت: من مهناز را به دلیل فساد اخلاقی رها کرده ام و می خواهم طلاقش بدهم. شما چطور به او اطمینان پیدا کرده اید تا در کنار شوهرتان مشغول کار شود؟متاسفانه آن روز بدون هیچ گونه تاملی و فقط از سر غرور،، شوهر مهناز را به باد فحش و ناسزا گرفتم و گوشی را قطع کردم.دختر عمه ام و شوهرش چند هفته بعد از یکدیگر جدا شدند و این مسئله حس دلسوزی مرا نسبت به او تشدید کرد اما غافل از آن بودم که او برای زندگی ام چه نقشه پلیدی کشیده است.زن جوان آهی کشید و افزود: مدتی گذشت و من متوجه حرکات و رفتار مشکوک همسرم شدم. افسوس، وقتی چشمانم را باز کردم که دیدم کار از کار گذشته است و همسرم با مهناز رابطه مخفیانه برقرار کرده است. با روشن شدن این حقیقت تلخ موضوع را خیلی منطقی و خودمانی با شوهرم مطرح کردم و جلیل صادقانه اعتراف کرد که با دختر عمه ام به طور موقت محرم شده است و قصد دارد شوهر مناسبی برایش پیدا کند.از لحظه ای که این حرف ها را از زبان شریک زندگی ام شنیدم دلم شکست و تنها برای 2 فرزندم و حفظ آبروی خانواده ام، سکوت کردم و به جلیل گفتم باید هر چه زودتر به این رابطه مخفیانه خاتمه بدهی.روزهای بسیار سختی را پشت سرگذاشتم و خودم را نفرین می کردم که چرا دختر عمه ام را به حریم زندگی ام راه دادم. منتظر بودم تا جلیل به قولی که داده بود عمل کند اما از یک هفته قبل متوجه شدم او از طریق مهناز با زن دیگری نیز ارتباط مخفیانه برقرار کرده است و حتی سیگار می کشد. تصور می کنم به دام مواد مخدر نیز افتاده باشد.با نگرانی به سراغ مهناز رفتم تا از او بخواهم پای خودش را از زندگی ام بیرون بکشد اما دختر عمه ام به من دهن کجی کرد و شوهرم نیز می گوید اگر نمی توانی با این شرایط کنار بیایی مهریه ات را بگیر و به خانه پدرت برگرد


[ یادداشت ثابت - دوشنبه 02/1/29 ] [ 6:50 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم این وبلاگ دفتر یادداشت بنده است . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر بنده مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده ام و با علاقه مندان به آموزش زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . در حد امکان منابع مطالب اعلام می گردد . امیدوارم مورد پسند و استفاده دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 140
بازدید دیروز: 143
کل بازدیدها: 308757