آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

 

سازمان سنجش هنوز هیچ منبع یا منابع مشخصی را برای کنکور اختصاصی زبان ارائه نکرده است، اما منابع زیر به طور پیشنهادی  جهت داوطلبان عزیز معرفی می گردد.

1. Man and his World

2. Select Reading (beginner and intermediate جلد )

3. ExpandingReadingSkills (intermediate جلد )

4. DevelopingReadingSkills (intermediate جلد )

5. English Vocabulary in Use (pre-intermediate & intermediateجلد )

6. Bridging the Gap ( چاپ سازمان سنجش)

7. English Sentence Structure (ESS)

8. AnA-Z to English Grammar and Usage

9. English Grammar in Use

10. Practical English Usage

 11. Headway books

12. English for High School Students (Cambridge Publications

 


زبان انگلیسی : 
انگلیسی 3 سال سوم 85 کلیه رشته‌ها 

انگلیسی 1 و 2 سال پیش‌دانشگاهی 88 کلیه رشته‌ها


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:36 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]


 4موضوعارشد علوم انسانی، منابع مطالعاتی ارشد علوم پایه، منابع کنکور کارشناسی ارشد

منابع کنکور کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی

از بین چهار گرایش

1مترجمی‌زبان انگلیسی
2زبانشناسی همگانی
3ادبیات انگلیسی
4آموزش زبان انگلیسی

گرایش چهارم (آموزش زبان انگلیسی) بیشترین داوطلبان را به خود اختصاص داده است. شاید اشتغال زایی و فرصت‌های شغلی بیشتر داوطلبان را به تحصیل در این گرایش سوق می‌دهد. بسیاری از فارغ التحصیلان آموزش زبان انگلیسی به عنوان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، مترجم، مدرسین مرکز آموزش عالی و مؤسسات وابسته به آموزش و پرورش، مدیران روابط بازرگانی شرکت‌های تجاری مؤلفین کتب کمک آموزشی و . . . جذب می‌شوند. داوطلبان این گرایش باید از سطح علمی بالایی در دروس عمومی (گرامر، لغت و درک مطلب) و نیز دروس اختصاصی مربوط به این ریشه (روش تدریس، زبان‌شناسی، آزمون سازی) برخوردار باشند. علاوه بر توانایی علمی آنها در آزمون کتبی عمومی و اختصاصی، داوطلبان این گرایش باید از قدرت تکلّم و شنیداری عالی برخوردار باشند. به همین دلایل، اهمیت دوره‌های آمادگی این رشته، بیش از بیش آشکار می‌گردد.

(روش‌تدریس) Methodology:

1- Principles of Language Teaching and Learning (D. H. Brown).
2- Teaching Foreign language skills (M.Celce Murcia).
3- Developing Second Language Skills (K. Chastain).
4- Chomsky’s UniversalGrammar (V.J.Cook).
5- Approaches and Methods in Language Teaching (J.C.Richards, T.S. Rodgers).
6- Teaching Foreign language skills (W.M. Rivers).
7- Techniques & Principles in language Teaching (D.L. Freeman)
8- Longman Dictionary of applied Linguistics (J.C.Richardset.at.)


(آزمون‌سازی) Testing:

1- Testing Language skills: (Farhady, Jafarpour, Birjandy).
2- Testing English as a Second language (Harries).
3- Writing English LanguageTests (Heaton).
4- Testing for language Teachers (Hughes).
5- Techniquesin language testing (Madsen).
6- Language Testing (Birjandi, Mosallahnezad, Bagheridoost)


(زبانشناسی) Linguistics: 


1- Teach yourself linguistics (Jean Aitchison).
2- Linguisticsand Language (J.S. Falk).
3- An Introduction to Language (Fromkin & Rodman).
4- Phonetics and phonology (Peter Roach).
5- The study oflanguage (G. Yule).
6- Semantics: A course Book (J.lyon)
7- Language & Lingnistics (J.lyon)


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:35 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

درس زبان در تمامی رشته های آزمون سراسری کارشناسی ارشد همواره مشتمل بر 15 سؤال عمومی و 15سؤال تخصّصی بوده است (بجزرشته MBA که شامل 100 سوالزبان تخصصی می باشد). پرسش های قسمت زبان تخصّصی همیشه به صورتدرک مطلب (Reading Comprehension) در رابطه با تا متن تخصّصی طرح می شده اند؛ در حالی که ساختار سؤالات زبان عمومی هر سال دچار تغییراتی گردیده و شکل ثابتی به خود نگرفته است. البتّه به نظر می رسد پس از تمامی تغییرات، نهایتاً طرّاحان به چارچوب مشخّصی رسیده باشند چرا که در آخرین دوره آزمون کارشناسی ارشد، در تمامی رشته ها از الگوی واحدی استفاده شده است که نسبت به دوره های پیشین از انتظام و انسجام بهتری برخوردار است و احتمالاً تا چند سال آینده هم حفظ خواهد شد. بر این اساس، 10 سؤال نخست زبان عمومی به پرسش های لغت (Vocabulary) و سؤال بعدیبه پرسش های دستور زبان (Grammar) اختصاص می یابد. سؤالات لغت از یکدیگر کاملاً مستقل و مجزّا هستند، ولی سؤالات دستور زبان به صورت جای خالی در یک پاراگراف متن مشترک تعبیه می شوند که اصطلاحاً Cloze Test نیز نامیده می شود. سؤالات زبان تخصّصی نیز تقریباً برای تمامی رشته ها در سال جاری مشتمل بر سه متن تخصّصی و سؤال درک مطلب از هر یک بوده اند.

برای کسب آمادگی در بخش زبان تخصّصی، مطالعه کتاب زبان تخصّصی رشته خودتان و پاسخگویی به سؤالات درک مطلب آن مفید خواهد بود. البتّه این کتاب تنها نمونه هایی از متون تخصّصی رشته شما را در بر می گیرد و مطالعه آنها صرفاً به عنوان تمرین درک مطالب تخصّصی  توصیه می گردد و در آزمون کارشناسی ارشد از متن های این کتاب ها استفاده نخواهد شد. بنابر این  خود را محدود به این کتاب نکنید و مسلّم بدانید که هرچه متون تخصّصی بیشتری را به زبان انگلیسی مطالعه کنید، آمادگی بیشتری پیدا خواهید کرد. مهارت پاسخگویی به سؤالات چهارگزینه ای درک مطلب نیز می تواند مکمّل دانش زبان تخصّصی شما باشد، که با تمرین و تکرار فراهم خواهد آمد.

حال، به موضوع اصلی بحث می رسیم : ”چگونه برای زبان عمومی آزمون کارشناسی ارشد آماده شویم“ برای کسب آمادگی مطلوب در پاسخ گویی به سؤالات لغت، باید گنجینه ای غنی از لغات متداول زبان انگلیسی در اختیار داشته باشید. کتاب های متعدّدی برای این منظور موجود است که از بین آنها می توان «504 Absolutely Essential Words» را بهترین و مطرح ترین دانست که می توانید فلش کارت لغات آن را از این صفحه دانلود کنید.؛ به گونه ای که بررسی ها نشان می دهد درصد قابل توجّهی از گزینه های سؤالات لغت آزمون کارشناسی ارشد در دوره های گذشته، از آن استخراج شده اند. این کتاب مشتمل بر 42 درس است که در هر یک 12 لغت مهم مطرح و تعریف می شوند، هر یک در سه جمله نمونه استفاده می شوند، و آن گاه با تمرین های مختلف، در ذهن خواننده کتاب تثبیت می گردند. برای صرفه جویی در وقت و کاهش نیاز به مراجعه به Dictionary، می توانید به جای کتاب اصلی، از نسخه هایی که ترجمه های فارسی را نیز در کنار متن اصلی آورده اند و یا فلش کارت های آماده آن استفاده کنید.

بعد از این کتاب، می توان «Barron’s Essential Words for the TOEFL» را یکی از بهترین منابع لغت دانست. این کتاب هم 30 درس دارد که در هر یک 15 لغت مهم مطرح شده اند. مطالعه این منبع هم به غنی تر کردن دانش شما از لغات مهمّ زبان انگیسی کمک شایانی خواهد نمود. البتّه اگر می خواهید تنها از یکی از این دو منبع استفاده کنید، مطالعه کتاب 504 را پیشنهاد می کنیم. در همین زمینه پیشنهاد می شود حتما مقاله یادگیری ابدی هزاران لغت زبان انگلیسی در کمتر از چند ماه” را مطالعه نمائید.

در مورد گرامر هم می توانید از کتاب «English Grammar in Use (Cambridge)» استفاده کنید. این کتاب شامل 145 درس کوتاه است که در هر کدام، یک یا چند نکته دستور زبان انگلیسی مطرح شده و مثال های متعدّدی برای یادگیری هر چه بهتر آنها ارائه شده است. همچنین می توانید از .مطالعه نکات و موضوعات گرامری استفاده کنید


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:34 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

 

شما با کلیک بر روی هر یک از لینکهای زیر به یه سایت آموزش زبان هدایت می شوید:

 

http://www.the_english_dept.tripod.com

http://www.school.discovery.com

http://www.learning-english.com

http://www.english-at-home.com

http://www.freeworksheets.com

http://www.onestopenglish.com

http://www.towerofenglish.com

http://www.learnenglish.org.uk

http://www.goodenglish.org.sg

http://www.englishlearner.com

http://www.tolearnenglish.com

http://www.better-english.com

http://www.englishforum.com

http://www.english-to-go.com

http://www.world-english.org

http://www.usingenglish.com

http://www.schoolzone.co.uk

http://www.englishtown.com

http://www.everythingesl.net

http://www.dailyenglish.com

http://www.peakenglish.com

http://www.englishpage.com

http://www.english-line.com

http://www.englishclub.com

http://www.hoadworks.com

http://www.freeenglish.com

http://www.englishclub.net

http://www.e-mesh.com

http://www.efl.net

 

 امیدوارم با استفاده از این سایت ها در یاگیری هر بیشتر زبان انگلیسی پیشرفت نمایید . ضمنا هر روز 10 دقیقه زبان خواندن بسیار موثر تر از در طول یک هفته فقط دریک روز  آن هم سه ساعت زبان خواندن هست . سعی کنید  حداقل هر روز  سه الی 5 کلمه جدید یادبگیرید . موفق باشید .


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:29 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

§ آرش زاد

?

?

یادگیری زبان را تقریبا همه دوست دارند. به تعبیری، هر زبان یک انسان جداست و با یادگیری هر زبانی، ملیت جدیدی را خواهید شناخت. از انگلیسی که پر کاربرد ترین زبان دنیاست، تا زبان های پر اهمیت دیگر، هر کدام راه های مختلفی را برای آموزش دارند. اما ساده ترین راه برای آموزش و یادگیری یک زبان، این است که پشت سیستم شخصی خود این کار را انجام بدهید! اینطور فرض می گیریم که هر کدام از شما دست کم آشنایی هر چند مختصری با زبان انگلیسی دارید. لذا برای استفاده از این سایت ها هر چقدر در انگلیسی قوی تر باشید، یادگیری دیگر زبان ها را هم به همان قدرت در پی خواهید گرفت. وب سایت هایی که در ادامه به آن ها اشاره می کنم به کمک یکی از پست های Josh Catone گرد آوری شده اند و خدمات بیشتر آن ها به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود.

 

Mango Languages : از طریق این سایت می‌توانید یادگیری 12 زبان مختلف را به صورت محاوره ای آموزش ببینید.

Vocabulix : خدمات این سایت کاملا رایگان است. تقریبا به شکل یک شبکه اجتماعی عمل می‌کند که از طریق آن قادر خواهید بود اسپانیایی، آلملنی و انگلیسی را بیاموزید.

Spanishpod - Frenchpod - Chinesepod : سه وب سایت از یک مجموعه مشترک که می‌توانید از طریق آن ها به طور رایگان فرانسوی، چینی و اسپانیایی را یاد بگیرید.

BBC Languages : گروهی از زبان های مختلف را شامل می‌شود که به روش های گوناگون و دوره ای توانایی درک و یادگیری آن ها را دارید.

 

eLanguageSchool : آموزش هایی رایگان برای یادگیری 10 زبان مختلف دنیا به صورت آنلاین.

Linkua : این وب سایت بیش از 100 زبان زنده دنیا را شامل می‌شود که حتی فارسی را هم در بر دارد! در واقع آموزش های این سایت بیشتر شبیه به یادگیری در کلاس های خصوصی توسط مدرسین مختلف است که برای استفاده از آن نیاز به کمی پول دارید!

LiveMocha : این سایت به صورت ترکیبی آموزش های خود را ارائه می دهد و به وسیله انجمن های آنلاین خود، باعث ایجاد تکرار و تمرین شما می‌شود و به تلفظ صحیح تان کمک می‌کند.

 

پس از آنکه نیازهای اولیه خود را نسبت به یادگیری برطرف نمودید، احتیاج به تکرار و تمرین دارید. مطمئنا یادگیری انفرادی در صورتی که شخصی را در اطراف خود برای مکالمه زبان با او نداشته باشید کمی سخت به نظر می رسد. سایت های زیر برای این منظور به کمک شما خواهند آمد.

SharedTalk : یک سیستم تبادل زبان با پوشش 113 زبان مختلف که به کمک یکی از تولید کنندگان نرم افزار های محبوب آموزش زبان (RosettaStone) گرد آوری شده است.

xLingo : وب سایتی که به کاربران خود این اجازه را می دهد تا با ساخت کارت های آموزشی آن ها را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند.

Palabea : با تکیه بر دوره های مختلف آموزش زبان، در افزایش تبادلات زبان های مختلف کمک می‌کند.

iTalki : اگر با Yahoo! Answer آشنا باشید، در استفاده از این سایت بسیار آسوده خواهید بود چرا که تقریبا الگوی این سایت بر پایه سیستم جواب گویی یاهو بنا شده است.

Huitalk : شامل انجمن ها، مقالات و لیست مختلفی از واژگان زبان ها است.

Interpals : یکی از محبوب ترین شبکه های تبادل زبان های مختلف دنیا است.

 

Mixxer : از وب سایت های رایگان تبادل زبان است که به وسیله سیستم اسکایپ عمل می‌کند.

TT4You : این هم یک سایت سراسری برای تبادل زبان است.

Language Buddy : با پشتیبانی از 115 زبان زنده دنیا، می‌تواند گزینه مناسبی برای انتخاب باشد.

Convesation Exchange : به وسیله دیدار های آنلاین از طریق چت ، ایمیل و یا رو در رو کمک شایانی را برای کسب مهارت شما در زبان خواهد نمود. طبق بررسی من، کاربران فارسی متعددی را نیز می‌توانید در این سایت بیابید!

Lingozone : این وب سایت نیز از طریق ایجاد بازی های مختلف، باعث تمرین و تکرار شما خواهد شد.

Language Exchange Network : دارای لیست تمرین های طبقه بندی شده می باشد که از این نظر ممکن است نظر بسیاری از کاربران را جذب نماید.

MyLanguageExchange : یکی از قدیمی ترین سایت های آنلاین زبان است که با دارا بودن بیش از یک میلیون کاربر با 15 زبان مختلف، همچنان یکی از پیشتازان است.

Language Exchange : ابزاری برای تبادل زبان که می‌توانید در فیس بوک از آن استفاده کنید.

مثل همیشه، اگر شما نیز وب سایت های مشابهی را در این زمینه می شناسید می‌توانید آن ها را در قسمت نظرات به دیگران معرفی نمایید


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:28 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

اول از همه خوبه بدونید که بین تمامی زبانهای دنیا ، آسانترین زبان برای یادگیری انگلیسی است، پس امیدوار باشید!! چون طبق آمار تقریبا 443 میلیون نفر در دنیا انگلیسی صحبت می کنند. این تعداد برای دیگر زبانهای اروپایی بسیار کمتر است. مثلا فرانسه 121میلیون نفر و آلمانی 118 میلیون نفر. آمار کاملتر را اینجا ببینید.

این مطلب باعث می شه که به همین نسبت منابع وروش یادگیری هم متنوع تر و تاثیرگذارتر باشند چون بیشتر استفاده شده اند و در نتیجه بیشتر تست و بررسی شدند.
در اینجا 
7 نکته ساده را برای شروعیادگیری توضیح می دهم تا با استفاده از آنها بتوانید در کوتاهترین زمان انگلیسی یاد بگیرید:

1-   مهمترین قدم داشتن انگیزه کافی و شور و اشتیاق یادگیری است. اگر این را ندارید بقیه مطلب را نخونید. یا سعی کنید در خودتان انگیزه ایجاد کنید.
ساده است؛ در دنیای امروز برای برقراری ارتباط با افراد مختلف، رشد و پیشرفت در شغل و تحصیلات، دانستن اخبار روز، مجبورید انگلیسی بدانید، اما از دید اجبار به آن نگاه نکنید، به جای آن سعی کنید موقعیت و شرایطی را که بعد از 
یادگیری به دست خواهید آورد در ذهن خود به طورکامل مجسم کنید؛ تمام لذت و هیجان، در آمد بیشتر، تجربه های جدید، آدمها و مکانهای جدید، هر چیزی که برای شما جالب است؛ به همه اینها فکر کنید و سعی کنید از این رویا لذت ببرید. می بینید که اشتیاق و انگیزه شما برای یادگیری بیشتر می شود.

2-   تمرین و تکرار. حتما باید برای تکرار آنچه که می خوانید وقت بذارید حتی شده 10 دقیقه ولی هر روز! بی استعداد ترین آدمها هم باتکرار و تمرین می توانند به خوبی زبان یاد بگیرند. هرچه این وقتی که صرف می کنید بیشتر باشه زودتر پیشرفت می کنید. باز هم تاکید می کنم هر روز، حتی کم.

3-   متدی که مناسب شماست را بیابید. هرکس مدل خودش فکر می کند، زندگی می کند، کار می کند و درس می خواند. آموزش زبان هم روشهای مختلفی دارد. فبل از شروع تحقیق کنید و با توجه به عادات و علایق خود، متدی بیابید که مناسب شما باشد. ممکن است این تحقیق کمی وقت شما را بگیرد ولی درعوض سرعت پیشرفت شما چند برابر خواهد شد.

4-   شاید بدونید که بهترین سن شروع یادگیری زبان 4 تا 5 سالگی است. پس زمانی که می خواهید زبان بخوانید یک بچه4ساله باشید نه یک مهندس 20 و چندساله با کلی معلومات و پرستیژ اجتماعی!! یعنی از ندانستن و پرسیدن ترس نداشته باشید مثل بچه هایی که تازه چرا گفتن را یاد گرفتند. هر چیز جدیدی براتون جالب باشه ودرس را با تفریح بیاموزید.

5-   اشتباه کنید! نترسید. زمانی که مرتکب اشتباه می شوید و متوجه اشتباه خودتان می شوید، هیچ وقت تا آخر عمر آن نکته را فراموش نخواهید کرد. پس، از این که ممکن است مرتکب اشتباهی شوید؛ کلمه ای را اشتباه بگویید یا بنویسید؛ یا آدمها شما را مسخره کنند، نترسید. بزرگترین یادگیری و رشد انسانها در اشتباهات آنهاست. این قانون هستی است.

6-   زمانبندی داشته باشید. برای خودتان تاریخ تعیین کنید و متعهد باشید(به خودتان) که تا آن تاریخ حجمی از درس را که از قبل تعیین کرده اید تمام کنید و مدام خود را چک کنید. این کار برای شما تعهد و احساس مسئولیت ایجاد کرده و جدیت کار را زیاد می کند.

7-   این را بدانید که یادگیری یک زبان خارجی کار یک عمر است نه یک دوره. حتی کسانی که سالها زبان خوانده اند یا در کشورهای خارجی زندگی کرده اند، گاهی با کلماتی برخورد می کنند که معنی آن را نمی دانند. حتی در زبان مادری ما هم کلماتی هستند که معنی آنها را نمی دانیم. پس کمال گرا نباشید و با دیدن انبوهی از چیزهایی که نمی دانید، نا امید نشوید. هر چقدر هم که بدانید باز چیز جدیدی وجود دارد که شما نمی دانید.

دراین مقاله نیز می توانید با ابزارها و روش های موثر یادگیری زبان های خارجی (زبان انگلیسی) آشنا شوید.

نویسنده: غزاله فیروز

  


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:27 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

 “به همان اندازه یاد می گیرید که از یاد گرفتن خود لذت برده باشید.”
-باب پایک، از کتاب تکنیک های آموزش خلاق

منظور باب پایک از گفته بالا، لذتیادگیری بوده است که از مشارکت و درگیر شدن با مطلب به دست می آید. او همچنین به ما یادآور می شود که افراد بزرگسال، بچه هایی هستند که فقط جثه بزرگی دارند. خیلی از ما دوست داریم بازی کنیم، کشف کنیم، رنگ آمیزی کنیم و بازی و سرگرمی را با یادگیری ترکیب کنیم.

علاوه بر این،استرس و اضطراب بالا موانع موجود بر سر راه یادگیری هستند. بنابراین وقتی معلم بتواند از بازی، شوخی و تفریح برای کاهش این استرس و اضطراب استفاده کند، آنوقت دانشجو با خیال راحت و آسوده و با فراغ بال به یادگیری می پردازد.

معلمین می توانند همچنین از طنز و شوخ طبعی برای کاهش مقاومت شاگردان استفاده کنند. برای مثال، خیی از معلم ها را دیده ام که به جای واژه داوطلب از واژه قربانی استفاده کرده اند و طنز موجود در این گفته باعث شده افراد بیشتری داوطلب شوند و درنتیجه شاگردان از یادگیری لذت ببرند.

خنده و شوخی تا حد زیادی بستگی به ارتباط شما با دانش آموزان دارد. گاهی اوقات رابطه شما بعنوان معلم با شاگردانتان بر مشارکت آنها در کلاس و یادگیریشان تاثیر دارد. اگر شما را دوست داشته باشند، احتمال اینکه از شما چیزی بیاموزند و در کلاس مشارکت داشته باشند خیلی بیشتر است. درعوض، شوخی و طنز می تواند کوتاهترین فاصله بین دو فرد باشد.

وقتی گروهی روی یک مشکل کار می کنند، گاهی اوقات بهترین کار این است که وقفه ای در کارشان ایجاد کنند، روی یک معما کار کنند، کمی قدم بزنند، یا هر نوع تفریح دیگری را انجام دهند که به آن علاقه مندند. این روش ذهن را آزادتر می کند و باعث می شود بهتر بتوانند روی مشکلشان کار کنند.

در زیر نکات و توصیه هایی برایتان آورده ایم که به شما کمک می کند تفریح و سرگرمی را هم وارد روند آموزش خود کنید و نتیجه بهتری به دست آورید:

1) آنها را هم وارد کار کنید. می دانیم که اگر دانشجوها در کلاس درس منفعل باشند، مطمئناً دچار پس رفت می شوند. بنابراین باید در چنین زمانهایی بلافاصله آنها را با یک سرگرمی مشغول کنید. مثلاً من خودم در کلاسهای مهارت های میتینگ از شاگردان می خواهم که خصوصیات بدترین میتینگی که در آن شرکت داشته اند را برایم لیست کنند. این کار هم نوعی سرگرمی است و هم به روند یادگیریشان کمک می کند.

2) مشغول نگهشان دارید. وقتی انرژی در شاگردها جریان پیدا کرد، باید این جریان را حفظ کنید. به طور کل، سخنرانی های خود من در کلاس ندرتاً بیشتر از 10 دقیقه طول می کشد و مدام فعالیت هایی مثل آنچه در مورد بالا ذکر شد را از آنها می خواهم.

3) از داستان استفاده کنید. داستانسرا (معلم) با اشارات، حرکات، تغییر لحن، و حالات صورت، پل ارتباط بین داستان و مخاطبین است. این داستان ها می تواند هم سرگرم کننده باشد و هم یک مفهوم را به آنها منتقل کند.

4از کلیپ های ویدئویی استفاده کنید. دانش آموزان در همه سنین دیدن فیلم را خیلی دوست دارند. برای مثال، در یکی از کلاسهای آموزش مهارت های سخنرانی، من یکی از فیلم های “فریس بولر” را برای شاگردانم پخش کردم که بحثی درمورد تاثیر و عدم تاثیر مهارت های سخنرانی راه بیندازم.

5) از بازی استفاده کنید. بازی می تواند یک موضوع خیلی خشک را به یک بحث جالب و سرگرم کننده تبدیل کند. مثلاً من در کلاس کنترل فرایند آمار، از دانشجوها خواستم که یک بازی طاس انجام دهند تا احتمال و نمودار ستونی را به آنها معرفی کنم.

6) جایزه بدهید. انرژی که یک تکه شکلات یا حتی بازی پولی به شاگردها می دهد غیرقابل باور است. در یکی از کلاس ها ما این بازی پولی را پیاده کردیم که براساس سطح موفقیت گروه ها انجام می شد. اینکار علاوه بر تفریح، تمرکز شاگردها را هم بالاتر برد.

7) از وسیله های مختلف استفاده کنید. به محض اینکه من با خودم یک وسیله سر کلاس می آورم، توجه همه شاگردها به آن جلب می شود. مثلاً برای نشان دادن “تعادل مفهوم” من یک کیسه حبوبات به سمت یکی از شاگردها پرت می کنم. وقتی آن شاگرد آن را دوباره به سمت من پرت می کند، به بچه ها توضیح می دهم که این نشاندهنده ارتباط آشکار است. خیلی از معلم ها را دیده ام که برای توضیح دادن یک مفهوم خاص در ارتباط یا یک نوع ارتباط خاص، از کلاه ها و لباس های مختلف استفاده می کنند.

8) از رنگ، تصویر و موسیقی استفاده کنید.استفاده از رنگ، تصویر و موسیقی لذت و تفریح را بیشتر کرده و به یادگیری هم سرعت می دهد. جو استرلینگ در کلاس های خود از تکنیک های گرافیکی که در آن از تصویر و رنگ و کلمات استفاده شده است، بهره می گیرد. او در این باره می گوید، “سالیان سال تجربه به من یاد داده که این تکنیک های گرافیکی ارزش جلسات آموزش، میتینگ ها، مکالمات، و جلسات برنامه ریزی، را بالاتر می برد.”

9) از استعاره و تمثیل استفاده کنید. استفاده از استعاره و تمثیل راه بسیار خوب و سرگرم کننده ای برای توضیح دادن مطالب و فهماندن آن به شاگردان می باشد. مثلاً من وقتی در یک شرکتی که متحمل تغییرات زیادی می شد درس می دادم، از شاگردانم خواستم برای توضیح  احساس خود به آن تغییر از یک تصویر استفاده کنند. یک گروه گفت “این تغیر مثل این است که در موج گرفتار شده ای و بالا و پایین می پری”. گروه دیگر گفت “این تغییر مثل این می ماند که در یک مزرعه ذرت گم شده ای و نه نقطه شروعت رامی بینی و نه می دانی که چطور باید از آنجا بیرون بیایی.”

با استفاده از ایده هایی که در این مقاله گفته شد، لذت یادگیری را در دانشجویانتان چندبرابر کنید.

منبع: مردمان


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 01/6/17 ] [ 10:26 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

 

   1-Mary is …..only student who speaks three different foreign languages perfectly in our class.

1) a                              2) an            3) the                            4) ……

    2- What are you reading?

I’m reading …….. I bought last night.

1) a book                        2) book                  3) books             4) the book

3-The train moved ………….hour ago.

1) the                            2) a                3) an                             4) …….

4-Please give me ……bread. I’m so hungry

1) no                             2) a                              3) a piece of      4)many

  5- Nowadays ………….one storey house is much more expensive than an apartment

1) an                      2) a                     3) the                       4) ……..

  6- It was raining outside, so I used …………umbrella my mother bought me yesterday.

1) a                              2) an              3) the                             4) ………

7- When do you have …….breakfast.

1) the                            2) a                     3) an                        4) ……

8- Ali’s father is going to ……….school to meet the teachers .

1) the                      2) a                    3) an                          4) ……

9- Tom was found guilty and sent to …….prison for three years. Now I am going to………prison to visit him

1)…- the                  2) the-the                      3) an – the                  4) a – a

10- She plays ………tennis very well but she can’t play ……piano

1) the – a                    2) the –t he                   3) …-the             4) ……-…….

11- Where does your sister study?

She usually studies ……….

1) at home               2) at the home             3) in home               4) in the home

12- When I was still a school boy I was interested in history and wanted to study …..history of my country.

1) a                      2) an                       3) the                                 4) ……..

13- A: Look! ……cow is in ……rain .

      B: Whose cow is that ?

1) the – a                     2) the –the                  3) a-a                    4) a – the

14- There is …..one storey building on the corner.

1) the                            2) a                              3) an                  4) ………

15- There is ……..chair on which you can sit .

1) a                              2) any               3) some                    4) the one

16- What’s the matter?

Reza never shuts ……..

1) door when he comes into room           2) door when he comes into the room

3) the door when he comes into room     3) the door when he comes into the room

17- I’m tired , so I want to go to ………bed early tonight

1) the                            2) a                             3) an                        4) …….

  18- Many great ships cross……..Atlantic Ocean.

1) the                            2) a                          3) an                 4) ………

 

19- ……..Germany is ……..European country.

1) the -……..                2) …-an                3) …-a                       4) …-…

20- The man who is standing over there is …….my best friend

1) a father of             2) the father of              3) father of the           4) father of

  21- Do you like to travel …..our car?

1) by                             2) in                         3) on                     4) with

  22- It is time ……school. We’ll take the bus

1) at                   2) to                        3) for                   4) in

23- He never writes his homework …….a pencil.

1) by                             2) for                    3) in                      4) with

24- It will be over ……five minutes.

1) on                             2) at                 3) for                            4) in

  25- Don’t worry I’ll be back ……an hour.

1) at                             2) by               3) in                  4) for

26- My little brother Reza whom I used to look……two years ago goes to school now.

1) up                             2) at                             3) after                 4) for

  27- This new coat was similar ……..his old one.

1) from                                     2) with              3) by                   4) to 

   28- He apologized ……..the teacher for being late.

1) from                        2) with              3) of                             4) to

29- This mountain is usually covered ………….snow in winter.

1) of                             2) with              3) by                             4) over

30- His father is very interested …………fishing.

1) at                             2) to              3) in                              4) from

  31- He is now ashamed …….his rude behavior.

1) from                         2) to                3) of                             4) than

  32- I think that he will agree……….you completely.

1) from            2) of                             3) with              4) for

33- I can’t concentrate ……..my studies with all that noise going on .

1) at                             2) by                  3) in                              4) on

34- “Tel me about Amir.”

“All his life, Amir fought …….the enemies of his country”

1)against                       2) at                      3) in front                      4) to

  35- Please answer him that we accept his invitation ……pleasure.

1) at                             2) by                 3) through                     4) with

36- The student whom I spoke to you……..yesterday won the first prize in the competition.

1) about                           2) in                              3) on            4) from

  37-What are they going to use their money……?

1) at                             2) on                             3) in                              4) to

38- There was a good film……..TV last night.

1) at                             2)by                              3) in                   4) on

  39- Mahmood is eager to keep ……working although he’s rather tired .

1) at                             2)by                              3) in                    4) on

40- “I ‘m sorry , there is only one apple left.”

“Well, we can divide it …….the two of us.”

 

1) among                     2) between                    3) in                   4) within

41- I tried ……those brown shoes, they were just the right size.

1) in                              2) on                             3) out                4) with

   42-Don’t be afraid ……..these snakes. They are not poisonous.

1) from                           2) to                             3) with              4) of

  43- Lend me your bicycle and you can have my radio …………….return.

1) for                            2) at                             3) in              4) by

44- The oldest newspaper still …….print “the Peking news” is 1400 years old.

1) on                        2) in                       3) for                            4) under

  45-What did you have…..lunch?

1) by                             2) for                            3) in                              4) on

  46- I meet him ………time to time.

1) over                          2) from                         3) after                         4) for

47- The examinations begin ……January.

1) at                             2) in                              3) on                  4) to

48- The bridge which this photograph was taken …..a year ago is destroyed now.

1) about                                    2) of                  3) from                4) in

  49- There’s no bus, we’ll have to go …..foot.

1) by                             2) in                      3) on                             4) with

  50- When do you usually go to ski? I usually go …….the weekends

.

1) for                            2) at                        3) in                             4) by

 


[ یادداشت ثابت - یکشنبه 01/6/14 ] [ 12:5 صبح ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

مقدمه
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که هنگام مطالعه از چه روشی استفاده می‌کنید؟ یک روش مطالعه صحیح و اصولی می‌تواند بسیاری از مشکلات تحصیلی را از بین ببرد. بررسیهای بعمل آمده گویای آن است که افرادی که در زمینه تحصیل موفق بوده‌اند، 
روش صحیحی برای مطالعه داشتند. یادگیری (learning) مسئله‌ای است که در سراسر طول زندگی انسان بویژه در دوران دانش آموزی و دانشجویی اهمیت زیادی دارد. چرا که دانش آموزان و دانشجویان همیشه در معرض امتحان و آزمون قرار دارند و موفقیت در آن آرزوی بزرگشان است.

شاید به افرادی برخورده باشید که می‌گویند: همه کتابها و جزوه‌ها را می‌خوانم، اماموقع امتحان آنها را فراموش می‌کنم، یا من استعداد درس خواندن را ندارم، چون با اینکه همه مطالب را می‌خوانم اما همیشه نمراتم پایین است و یا … . بسیاری از اینگونه مشکلات به نداشتن یک روش صحیح برای مطالعه باز می‌گردد. عده‌ای فقط به حفظ کردن مطالب اکتفا می‌کنند، بطوری که یادگیری معنا و مفاهیم را از نظر دور می‌دارند. این امر موجب فراموش شدن مطالب بعد از مدتی می‌شود، در واقع آنچه اهمیت دارد یادگیری معنا و مفهوم است، چیزی که نمی‌توانیم و نباید از آن دور باشیم.

برای آنکه مطلبی کاملا آموخته شده و با اندوخته‌های پیشین پیوند یابد، باید حتما معنا داشته باشد، در این صورت احتمال یادگیری بیشتر و احتمال فراموشی کمتر خواهد شد. بنابراین قبل از اینکه خود را محکوم کنیم به نداشتن استعداد درس خواندن ، کمبود هوش ، کمبود علاقه ، عدم تونایی و سایر موارد ، بهتر است نواقص خود را در مطالعه کردن بیابیم و به اصطلاح آنها بپردازیم. در اینصورت به لذت درس خواندن پی خواهیم برد. اولین قدم در این راستا آن است با اندکی تفکر عادتهای نامطلوب خود را در مطالعه یافته و سپس عادتهای مطلوب جایگزین آن گردد.

برای تغییر عادات مطالعه مراحل زیر را باید در نظر گرفت:
1. آگاهی (درباره موضوع)
2. علاقه
3. ارزیابی (ارزیابی اطلاعات بدست آمده با در نظر گرفتن موقعیتهای موجود)
4. آزمایش (بکار بستن فکر)
5. مطابقت خود با فکر تازه و اختیار و قبول آن

انواع روشهای مطالعه

روش پس ختام
این روش یکی از مهمترین و معروفترین روشهای بهسازی حافظه است. نام این روش همانند نام انگلیسی آن (PQ4R) متشکل از حروف اول شش مرحله آن است.

مراحل پیش خوانی
در این مرحله کتاب یا مطلب بصورت یک مطالعه اجمالی و مقدماتی مطالعه شود. از جمله موارد این مرحله خواندن عنوان فصلها ، خواندن سطحی فصل ، توجه به تصاویر ، بخشهای اصلی و فرعی و خلاصه فصلها می‌باشد. هدف در این مرحله یافتن یک دید کلی نسبت به کتاب و ارتباط دادن بخشهای مختلف کتاب با یکدیگر می‌باشد.

مرحله سؤال کردن
پس از مطالعه اجمالی موضوعات و نکات اصلی ، به طرح سؤال در مورد آنها بپردازید. این کار باعث افزایش دقت و تمرکز فکر و سرعت و سهولت یادگیری می‌گردد.

مرحله خواندن
در این مرحله به خواندن دقیق و کامل مطالب کتاب پرداخته ، که هدف فهمیدن کلیات و جزئیات مطالب و نیز پاسخگوی به سؤالات مرحله قبل می‌باشد. در مرحله خواندن برای فهم بهتر مطالب می‌توان از کارهایی مثل یادداشت برداری ، علامت گذاری و خلاصه نویسی و تهیه 
فلش کارت بهره جست.

مرحله تفکر
در این مرحله هنگام خواندن ، ساختن سؤالها ، و ایجاد ارتباط بین دانسته‌های خود ، درباره مطلب فکر کنید. در این مورد نیز مهمترین اصل همان بسط معنایی است. بسط معنایی ممکن است در مراحل پنجم و ششم نیز یعنی در مراحل از حفظ گفتنی و مرور کردن نقشی داشته باشد.

مرحله از حفظ گفتنی
در این مرحله باید بدون مراجعه به کتاب و از حفظ به 
یادآوری مطالب خوانده شده پرداخته شود و بار دیگر به سؤالاتی که خود فرد طرح کرده بود پاسخ دهد. در اینجا باید مطالب آموخته شده را در قالب کلمات برای خود کرده ، در غیر اینصورت لازم است که مجددا به خواندن مطالبی که آموخته نشده پرداخته شود. مرحله از حفظ گفتنی در پایان هر بخش انجام می‌گیرد و وقتی بخشهای یک فصل به اتمام رسید به مرحله بعد ، یعنی مرور کردن یا آزمون وارد می‌شویم.

مرحله مرور کردن
این مرحله ، که مرحله آزمون نیز می‌باشد، در پایان هر فصل انجام می‌گیرد. در اینجا به مرور موضوعات اصلی و نکات مهم و نیز ارتباط مفاهیم مختلف به یکدیگر پرداخته و در صورت برخورد با موضوعات مورد اشکال به متن اصلی یا مرجع مراجعه شود. یکی از راههای کمک به این مرحله پاسخگوئی به سئوالات و تمرینات پایان فصل است: اجرای این مرحله می‌تواند مقداری از اضطراب امتحان را کاهش دهد. برای مرور می توانید از 
روش موثر لایتنر استفاده کنید.

روش دقیق خوانی
هدف از این مرحله این است که مطالب کامل و دقیق درک شده و بصورتی سازمان یافته و منظم در حافظه نگهداری شود. برخی از فنون موجود که می‌تواند به روش دقیق خوانی کمک کند عبارتند از:

تکنیک خلاصه برداری
به نوشتن عبارت ، مفاهیم و موضوعات کلیدی متن پرداخته ، بطوری که در مرور مطالب ، با نگاه کردن و خواندن خلاصه‌ها ، همه مطالب خوانده شده را یادآوری کند. یک روش بسیار مطلوب این است که از خلاصه‌ها نیز دوباره خلاصه برداری شود و با ر
وش تمرین و تکرار لایتنر مرور شود.

تکنیک سازماندهی مطالب
این تکنیک باعث افزایش درک و سرعت یادگیری و سهولت در بازیابی مطالب آموخته شده می‌شود. برای سازماندهی مطالب استخراج سه بخش از متن اصلی مورد مطالعه لازم است که عبارتند از:
* موضوع اصلی: موضوعی که تمامی مطالب را در بر می‌گیرد و بقیه مطالب حول و حوش آن می‌چرخد.
* نکته‌های اصلی: خطوط و اندیشه‌های اصلی و مهم هستند که در مجموع موضوع اصلی را می‌سازند و از صراحت بیشتری برخوردار است.
* نکات جزئی: اطلاعات جزئی‌تر هستند که بصورت مثالها ، نمونه‌ها ، عکس و تصویر اطلاعات واقعی مطرح می‌گردند.

تکنیک علامت گذاری در متن
در این تکنیک علامتهایی را بر روی متن اصلی انجام داده ، از قبیل علامت گذاری به شکلهای مختلف در متن ، خط کشیدن زیر عبارات مهم ، حاشیه نویسی و … ، این موارد بسته به سلیقه‌های افراد متفاوت می‌باشد. اما نکته مهمی که در هر نوع علامت گذاری حائز اهمیت است این است که ، بهتر است همانند تکنیک سازمان دهی ، مطالب را در سه دسته مجزا (موضوع اصلی ، نکته اصلی ، موارد جزئی) قرار داده و آنها را با علامتهای مختلف نشان دهید.

در کنار روش مطالعه عوامل محیطی نیز در میزان یادگیری تأثیر دارد. یک محیط مناسب باعث توجه و تمرکز بهتر و بیشتری می‌شود:

حذف عوامل مزاحم فکری
مواردی هست که بخش عظیمی از وقت و فعالیت ذهنی را موضوعاتی به خود مشغول می‌دارند که هیچ رابطه با موضوع ندارند، موضوعاتی مانند: رفتار معلمان و استادان ، افزایش شهریه و نوع رفت و آمد و … برخی از موضوعاتی هستند که موقع مطالعه اگر به آنها فکر شود از کارایی مطالعه می‌کاهد. برخی حتی خیال پردازیهایشان را موقع مطالعه انجام می‌دهند؛ که به شدت فکر را آشفته کرده و تمرکز را از بین می‌برد. توصیه کلی این است که اگر ذهن خود را از افکار مختلف پاک کنید تا بر روی موضوع مورد مطالعه تمرکز کنید، مطالعه را کنار بگذارید و زمانی مطالعه را شروع کنید که سرحال ، علاقمند و متمرکز هستید.

فراهم کردن محیط مناسب
محل و مکانی که مطالعه در آنجا انجام می‌شود باید مناسب باشد. منظور از محل مناسب مکانی است که آرام ، ساکت و دور از عوامل مزاحم محیطی باشد، این باعث تمرکز بهتر روی موضوع مطالعه می‌شود. بعضی افراد محل و زمانی را برای مطالعه انتخاب می‌کنند که بسیار شلوغ و پر سرو صدا است و بعضی از افراد رختخواب را برای مطالعه انتخاب می‌کنند و توقع یادگیری سطح مطلوب را دارند، ولی از این حقیقت غافلند که این محلها بدترین محل برای مطالعه است.

منبع: رشد

.


[ یادداشت ثابت - شنبه 01/6/13 ] [ 11:57 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]

 

Laura looked out the window. A storm was coming. The sky was getting darker. The wind was starting to blow. Some trees were bending. Leaves were flying through the air. It was getting cold. She closed all the windows. She went outside. Her car was in the street. She closed the windows in her car. She locked her car. She went back into her house. She turned on the TV. She wanted to see the news about the storm. The TV person said it was a big storm. He said it would rain a lot. He told people to stay home.

 · air

 · bend

 · blow

 · car

 · close

 · cold

 · dark

 · fly

 · leaf

 · lock

 · news

 · outside

 · rain

 · sky

 · stay

 · storm

 · street

 · through

 · wind

 · window

 

Laura looked out the window. A was coming. The sky was getting . The wind was starting to blow. trees were bending. Leaves were flying the air. It was getting cold. closed all the windows. She went . Her car was in the street. closed the windows in her car. locked her car. She went back her house. She turned on the . She wanted to see the news the storm. The TV person said was a big storm. He said would rain a lot. He told to stay home.

 


[ یادداشت ثابت - شنبه 01/6/13 ] [ 11:56 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم این وبلاگ دفتر یادداشت بنده است . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر بنده مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده ام و با علاقه مندان به آموزش زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . در حد امکان منابع مطالب اعلام می گردد . امیدوارم مورد پسند و استفاده دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 33
بازدید دیروز: 39
کل بازدیدها: 309961