آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

 

در ادامه بحث و پیگیری و روشن سازی در مورد سایت هایی که به تازگی به صورت غیرحرفه ای خود را جزو سایت های پربازدید ایرانی معرفی می کنند، مناسب دیدیم تا در مورد رنک الکسا و اهمیت آن برای کاربران علاقه مند بنویسیم.

هفته نامه عصر ارتباطات: در ادامه بحث و پیگیری و روشن سازی در مورد سایت هایی که به تازگی به صورت غیرحرفه ای خود را جزو سایت های پربازدید ایرانی معرفی می کنند، مناسب دیدیم تا در مورد رنک الکسا و اهمیت آن برای کاربران علاقه مند بنویسیم. سایت های مذکور با رساندن خود به رتبه های پایین در رنک بندی الکسا ادعای پربازدید بودن می کنند. «الکسا اینترنت (Alexa Internet) یکی از زیرمجموعه های شرکت بزرگ آمازون است. الکسا در آوریل سال 1996 کار خود را آغاز کرد و روز به روز دامنه خدمات و فعالیت خود را در سطح اینترنت گسترش داد و امروزه به عنوان یک منبع مفید از داده های وبگاه های اینترنتی شناخته می شود و می توان گفت امتیاز الکسا بعد از پیج رنک گوگل، برای صاحبان سایت ها اهمیت زیادی دارد.»

پاراگراف بالا، تعریف اولیه ای است که ویکی پدیا از شرکت الکسا ارایه داده است.

 


سایت الکسا در حال حاضر خدماتی را در پنج دسته اصلی ارایه می دهد که این خدمات نیز به نقل از ویکی پدیا به شرح زیر است:

وبگاه های برتر:

در این قسمت وبگاه های پربازدید نمایش داده خواهدشد. برای نمایش وبگاه های پربازدید از سه نوع فیلتر استفاده می شود: جهانی، کشوری و بر پایه موضوع خاص.

مشخصات وبگاه (Site Info)

الکسا طیف گسترده ای از داده های دقیق برای هر وبگاه را دارا است.

واتز هات (What’s Hot)

این قسمت صفحات معروف اینترنت را نشان می دهد و هر پنج دقیقه به روز می شود.

نوار ابزار الکسا (The Alexa Toolbar)

نوار ابزار شناخته شده الکسا که تمام خدمات وبگاه الکسا را به راحتی در اختیار می گذارد.

برای دارندگان وبگاه (For Site Owners)

در این قسمت صاحبان وبگاه ها می توانند داده های وبگاه خود را در الکسا وارد یا ویرایش کنند.

مهم ترین بخش فعالیت الکسا که تقریبا مورد توجه اکثر فعالان وب است، رتبه بندی سایت های مختلف براساس میزان بازدید آنهاست.

اما الکسا این کار را چگونه انجام می دهد؟ در حالی که در اغلب این سایت ها هیچ کدی که الکسا بتواند با استفاده از آن سنجش خود را انجام دهد، وجود ندارد!

جالب اینجا است که در میان کاربران وب فارسی بعضا افسانه هایی در زمینه فعالیت های الکسا شنیده می شود؛ از اتصال سرورهای الکسا به گذرگاه های جهانی اینترنت برای مانیتورینگ کاربران گرفته تا همکاری این شرکت با گوگل برای استفاده از نتایج ابزار گوگل آنالیز در رتبه بندی سایت ها.

در این مقاله نمی خواهیم به رد یا پذیرش این موارد بپردازیم؛ چون احتمال دارد مواردی این چنینی هم در رتبه بندی سایت ها موثر باشند. اما طرز کار واقعی رتبه بندی الکسا چیست؟

الکسا به وسیله نوار ابزار (تولبار) خود، کاربران را مانیتور می کند؛ به این گونه که براساس تعداد کاربرانی که تولبار الکسا را روی مرورگر خود نصب کرده اند و از یک سایت بازدید می کنند، رتبه ای تخمینی به سایت موردنظر تعلق می گیرد.

مسلما با بالا بودن بازدید یک سایت، احتمال بازدید کسانی که تولبار الکسا دارند نیز از آن بالا خواهد بود و آن سایت رتبه خوبی در الکسا کسب خواهدکرد. اما همان طور که مشاهده می شود این آمار کاملا تخمینی است.

با توجه به طرز کار الکسا بعضا مشاهده می شود که سایت های مرتبط با مدیران سایت ها رتبه های خوبی در رنک بندی الکسا دارند؛ چون اکثر مدیران سایت ها تولبار الکسا را روی مرورگرهای خود نصب کرده اند.

با همه کم و کاستی های رنک الکسا، این رتبه بندی توانسته است در سال های اخیر به عنوان یک استاندارد برای اعتبار سایت ها مطرح شود و اغلب آگهی دهندگان از آن برای انتخاب سایت های منتشرکننده آگهی خود استفاده می کنند.

این استاندارد تا حدی پذیرفته شده است که آگهی دهندگان حاضرند آگهی خود را مثلا به جای سایت مرتبط با فعالیت شان با رنک 300 الکسا به سایت غیرمرتبط با فعالیت شان با رنک 100 الکسا واگذار کنند.

 


علاقه زیاد آگهی دهندگان و آژانس های تبلیغاتی به همکاری با سایت های دارای رتبه های زیر 100 الکسا در ایران، باعث شده تا این رتبه بندی در میان مدیران سایت ها نیز به شدت محبوب و مهم شود؛ تا جایی که حتی برخی از مدیران سات ها با استفاده از روش های نه چندان اخلاقی و حرفه ای درصدد کسب این رتبه ها باشند.

کافی است تا عبارات کاهش رتبه الکسا و افزایش رتبه الکسا را در گوگل جست وجو کنید و نتایج را ببینید.

البته الکسا در دوره های مختلف دست به تغییر الگوریتم خود برای شناسایی سایت های خاطی و حذف آنها از رتبه بندی خود زده است، اما آرزوی پیمودن ره صدساله در یک شب، باعث می شود تا هر روز روش های جدیدتری برای دور زدن روش های قانونی به بازار رقابت رتبه های پایین الکسا وارد و معرفی شوند.

راه حل این مساله می تواند بسیار ساده باشد. در اولین گام، آگهی دهنده ها و آژانس های تبلیغاتی بهتر است تا در کنار رتبه یک سایت در الکسا به مرتبط بودن آن سایت به کمپین تبلیغاتی آنها نیز توجه کنند و چه بسار مورد دوم را در اولویت قرار دهند. ضمن اینکه قبل از سفارش آگهی از مدیر سایت بخواهند که توسط یک آمارگیر معتبر مانند گوگل آنالیز تعداد بازدیدهای صورت گرفته در سایت را به آنها نشان دهند. از این طریق آگهی دهندگان می توانند اطمینان یابند؛ هزینه ای را که می پردازند بابت یک ادعای بی اساس نبوده و نتیجه قابل قبولی از اعتماد خود خواهند گرفت.

در گام دوم اما مدیران سایت ها مسوولند.

آنها باید فکر رسیده به موفقیت های کذایی و زودگذر از طریق روش های غیرحرفه ای را از خود دور کنند و به رقابت سالم بپردازند؛ رقابتی که در آن مهم ترین اصل ارایه بهترین خدمات به کاربران باشد.

اگر مدیر یک سایت خبری یا یک شبکه اجتماعی یا هر سایت دیگری اولویت سایت خود را به جای رسیدن به پول در مدت بسیار کوتاه، جذب مخاطبان از طریق ارایه محتوای باارزش و خدمات با کیفیت و در کنار آن استفاده از روش های متعارف مانند بهینه سازی سایت برای موتورهای جست وجو قرار دهد، علاوه بر اینکه شاهد رشد تولید محتوا و به تبع آن رسیدن به فضای باارزش مجازی خواهیم بود، دیگر نیازی به استفاده از روش های غیرحرفه ای و ثروتمندتر کردن سودجویان نخواهدبود.


[ جمعه 03/2/28 ] [ 11:50 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم این وبلاگ دفتر یادداشت بنده است . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر بنده مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده ام و با علاقه مندان به آموزش زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . در حد امکان منابع مطالب اعلام می گردد . امیدوارم مورد پسند و استفاده دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 18
بازدید دیروز: 36
کل بازدیدها: 296812