آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم | ||
. آیا شما عاشق کتابخوانی و یادگیری مطالب جدید هستید؟ آیا هر روز در محل کارتان مجبورید اسناد بسیاری را مطالعه کنید؟ آیا تابهحال اندیشیدهاید که چگونه میتوانید این کارها را چند برابر سریعتر انجام دهید و یا بهاصطلاح چگونه میتوانید تندخوانی کنید؟ 1. هنر پرش را بیاموزید 2. افکارتان را متمرکز کنید 3. تکرار کلمات را متوقف کنید 4. یک هدف تنظیم کنید 5. مهمترین اطلاعات را استخراجکنید
بررسی 5 مورد از روشهای تندخوانیبزرگترین مانعی که پیش روی ماست، تصور غلطی است که ما هنگام مطالعه داریم. ما معتقدیم که باید هر کلمه از کتاب یا مقاله را بخوانیم تا بتوانیم آن را درک کنیم. فرق نمیکند این کار را چقدر سریع انجام دهیم، اما ما برای خواندن هر کلمه فرصت نداریم. 1) هنر پرش را بیاموزیدمغز انسان میتواند بدون نیاز به خواندن تکتک کلمات موضوع کتاب یا مقاله را درک کند. هنگامیکه بدانید در حال خواندن چه موضوعی هستید، میتوانید باکمی جستوخیز، مفهوم کل کتاب را درک کنید. بهعنوان مثال هنگامیکه یک کتاب غیرداستانی میخوانید، اول به سراغ مقدمه بروید تا به یک درک کلی برسید و پیام کتاب را دریافت کنید. سپس به سراغ عنوانها و توضیحات درجشده در زیر عنوانها بروید. در آخر جمله اول و آخر هر پاراگراف را بخوانید. این روش به شما کمک میکند که از طریق تندخوانی، متن را سریعتر درک کنید و همچنین 40 درصد از اطلاعات حیاتی را به دست آورید. این روش یکی از بنیادیترین روشهای تندخوانی است.
شما میتوانید یک کتاب را با دو برابر سرعت دیگران بخوانید؛ به این شکل که اول، ابتدای کتاب و سپس انتهای آن را مطالعه کنید و بعدازآن مهمترین قسمتها را مطالعه کنید.
2) افکارتان را متمرکز کنیداینیک عادت بسیار غلط است که ما هنگام مطالعه به موضوعات متفرقه و عجیبوغریب فکر میکنیم. اینگونه ذهن ما سرگردان میشود و متمرکز نمیماند. این پراکندگی افکار ذهنی، کاری است که همه ما بدون آنکه متوجه باشیم انجام میدهیم و راهی برای متوقف کردن آن وجود ندارد؛ اما میتوانیم از این پراکندگی در جهت تندخوانی بهره ببریم. به اینگونه که هنگام مطالعه، ذهن خود را به سمت آنچه مطالعه میکنید، هدایت کنید. سعی کنید کلماتی را که میخوانید به تجربههای زندگی خود مرتبط کنید. 3) تکرار کلمات را متوقف کنید
پژوهشها نشان داده است که انسان میتواند 150 کلمه در دقیقه را بیان کند. این در حالی است که ذهن انسان میتواند تا 400 کلمه را در دقیقه پردازش نماید. هنگامیکه شما در زمان مطالعه هر کلمه را در ذهن خود تکرار میکنید فقط باعث پایین آمدن سرعت مطالعه خود میشوید. این عادت را متوقف کنید و سعی کنید بهجای ورود تکتک کلمات فقط اجازه ورود موضوعات و عنوانهای مهم را به مغز خود صادر کنید. اینگونه موفق به خواندن 400 کلمه در دقیقه خواهید شد و یک گام دیگر در تندخوانی برداشتهاید. 4)یک هدف تنظیم کنیدیک هدف برای نوع اطلاعاتی که میخواهید پس از تندخوانی به دست آورید، تعیین کنید و از خود بپرسید:
اگر در دانشگاه هستید و درباره یک موضوع امتحان دارید، به جای تمرکز بر کتابها، روی جزوههای دستنویستان که از روی صحبتهای استاد نکته برداشتهاید تمرکز کنید. یا اگر در حال مطالعه یک کتاب تناسباندام هستید و میخواهید مطابق آن بهتناسب اندام برسید، فقط کافی است قسمتهایی را که روشهای مختلف تناسباندام را بررسی کرده بخوانید؛ اما این بدین معنا نیست که قسمتهای دیگر را دور بریزید. با این روش خواندنتان را اولویتبندی میکنید تا از زمان بهدرستی بهره ببرید و بدون آنکه تغییری در روش خواندنتان به وجود آورید، به تندخوانی دست پیدا میکنید. 5) مهمترین اطلاعات را استخراجکنیددرست است که ما مجبور نیستیم همهچیز را به خاطر بسپاریم، اما درعینحال میخواهیم به مهمترین چیزها توجه کنیم . به همین دلیل ما نیاز به یک سیستم بازیابی داریم که به ما کمک کند تا اطلاعاتی را که به آن نیاز داریم، بازیابی کنیم. راهاندازی یک سیستم بازیابی، یک انتخاب کاملا شخصی است. عدهای ترجیح میدهند تا اطلاعات مهم را در دفترچه یادداشت خود بنویسند و بعضی دیگر از آن عکس میاندازند. بهترین روش برای بازیابی اطلاعات، هایلایت کردن (برجستهسازی ) است. شما میتوانید نکات مهم را هایلایت کنید و همانطور که به هر صفحه نگاه میاندازید، نکات مهم آن صفحه را بهراحتی به یادآورید. داشتن یک سیستم بازیابی، فشار ذخیرهسازی اطلاعات را کاهش میدهد و به شما کمک میکند تا یک تندخوانی موثر داشته باشید. اکثر مردم مطالعه را یک سرگرمی نمیدانند، اما بههرحال برای کسب دانش و رشد خود به آن نیاز دارند. شما ممکن است روشهای متفاوتی مانند فایلهای صوتی یا تصویری، برای یادگیری داشته باشید؛ اما نمیتوانید بهطورکلی مطالعه را کنار بگذارید. پس تندخوانی کار شما راحتتر میکند.
وودی آلن در رابطه با کسب دانش روشهای تندخوانی میگوید:
[ یادداشت ثابت - یکشنبه 01/5/31 ] [ 11:24 عصر ] [ غلامعلی عباسی ]
[ نظرات () ]
|
||
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |