سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

 

 

استاد احسان طبری در مقاله ای با نام " هدف زندگی چیست ؟ " در کتاب یادداشت های فلسفی اجتماعی اش ضمن تعریف سعادت چنین می نویسد :

 

" سعادت تنها یک حالت روح نیست بلکه برای آن که مفهوم آن عام باشد نه خاص مطلق باشد نه نسبی , باید برای آن محتوی عینی قایل گردید . سعادت عینی و واقعی عبارت است از حداکثر تامین متنوعترین و متحرک ترین نیازمندیهای جسمی و روحی فرد و اجتماعی انسان در توافق با انسانهای دیگر . "

 

مارتین سلیگمن دانشمند آمریکایی عناصر تشگیل دهنده شادکامی و بهروزی فردی را معرفی و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد " پرما "

1 – عواطف مثبت – احساس دلپذیر

2- جذبه کار – غرق در کار و فعالیت و زندگی بودن

3 – ارتباط انسانی – داشتن روابط موثق و قابل اعتماد با دیگران

4 – معنی داشتن – زیستن با معنا و هدفمند

5 – پیشرفت – احساس به هدف رسیدن و کسب موفقیت

 

مارتین سلیگمن در کتاب شکوفایی خود دیدگاه خود را نسبت به شادکامی و بهروزی را مطرح می کند و چنین توضیح می دهد :

" اولین عامل یعنی عواطف مثبت در مورد آن چیزی است که ما احساس می کنیم . مانند : لذت بردن , از خود بی خود شدن , خلسه , گرما , راحتی و غیره . اگر تمامی زندگی با داشتن چنین فاکتوری پیش رود من آنرا " زندگی خوش " می نامم . "

 

دومین عامل یعنی جذبه کار چیزی در باره به جریان کار و زندگی پیوستن است . وقتی برای مثال در موسیقی غرق می شویم زمان می ایستد , و در یک کار و فعالیت جذاب , حس خود آگاهی را از دست می دهیم . من زندگی حول این فاکتور را " جذبه زندگی " می نامم . ما به هنگام غرق شدن در یک فعالیت با موضوع یکی می شویم .

 

سومین عامل یعنی " ارتباط انسانی " مثبت و نقش آن در سلامتی روان و احساس بهروزی امر ناشناخته ای نیست . انسان اساسا موجودی اجتماعی است و نیازمند سطوح مختلفی از ارتباطات اجتماعی ( خانواده – آشنایان – و جامعه ) است .

 

چهارمین عامل یعنی معنب داشتن یا زیستن با معنا چنین توضیح داده شده است .

" زندگی با معنا " تعلق و خدمت به چیزی بزرگتر از خود است که شما به آن باور دارید و جامعه بشری انواع مختلف نهاد هایی را ایجاد کرده تا چنین چیزی عملی شود . نمونه های آن دین – احزاب سیاسی – سبز بودن – خانواده و .... او در توضیح این موضوع به داشتن دیدی کلان نگر اشاره می کند .

 

" و این به ذهنیتی گفته می شود که تصویری بزرگ تر را مد نظر قرار می دهد و در آن فرد ارتباطات متقابل مختلفی که نظام بزرگ تری را تشگیل داده می بیند و درک می کند . "

 

پنجمین عامل نیز برای همه ما آشناست , پیروزی و موفقیت و پیشرفت بی تردید حس بهروزی به همراه دارد .

عزیزم ! پاک کن از چهره اشکت را

ز جا برخیز !

تو در من زنده ای , من در تو , ما هرگز نمی میریم .

من و تو با هزاران دگر این راه را دنبال می گیریم .

از آن ماست پیروزی .

از آن ماست دنیا با همه شادی و بهروزی .

                                  ( الف . سایه )


[ جمعه 99/4/20 ] [ 11:11 عصر ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم این وبلاگ دفتر یادداشت بنده است . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر بنده مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده ام و با علاقه مندان به آموزش زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . در حد امکان منابع مطالب اعلام می گردد . امیدوارم مورد پسند و استفاده دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 288
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 294690