آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

نکات ضروری برای مطالعه

مواردی هستند که با دانستن ؛ بکارگیری و با فراهم نمودن آنها , می توان مطالعه ای مفیدتر با بازدهی بالاتر داشت و در واقع این شرایط به شما می آموزد که قبل از شروع مطالعه چه اصولی را به کار گیرید در حین مطالعه چه مواردی را فراهم سازید و چگونه به اهداف مطالعاتی خود برسید و با دانستن آنها می توانید با آگاهی بیشتری درس خواندن را آغاز کنید و مطالعه ای فعال تری داشته باشید .

با رعایت نکات ذکر شده به نتایج زیر می رسید :

-      زمان مطالعه را کاهش می دهد .

-      میزان یادگیری را افزایش می دهد .

-      مدت نگهداری مطالب در حافظه را طولانی تر می کند .

-      بخاطر سپاری اطلاعات را آسان تر می سازد .

1 . مکان :

برای مطالعه فقط یک مکان انتخاب شود و آن مکان تغییر نکند . از یک مکان مشخص برای مطالعه به تمرکز حواس کمک می کند . حتی الامکان بهتر است در محل به خصوصی مطالعه کنید . و مکان مطالعه خود را کمتر تغییر دهید .

2 . برنامه ریزی :

یکی از عوامل اصلی موفقیت داشتن برنامه منظم است . برای کارهای روزمره و تصمیم های خود برنامه داشته باشید . برنامه ریزی همت و پشتکار پله های موفقیت را تشکیل می دهند .

3 . محل مناسب :

محیط مطالعه باید آرام باشد . محل و مکانی که مطالعه در آنجا انجام می شود باید مناسب باشد . منظور از محل مناسب مکانی است که آرام , ساکت و دور از عوامل مزاحم محیطی باشد . این باعث تمرکز بهتر روی موضوع مطالعه می شود .

بعضی افراد محل و زمانی را برای مطالعه انتخاب می کنند که بسیار شلوغ و پر سروصدا است . و بعضی از افراد رختخواب را برای مطالعه انتخاب می کنند و توقع یادگیری سطح مطلوب را دارند . ولی از این حقیقت غافلند که این محل ها بدترین محل برای مطالعه است .

4 . هنگام خستگی :

در حین خستگی هرگز مطالعه نکنید . هنگامی که بسیار خسته هستید و یا بعد از مدتی مطالعه خسته شده اید و تمرکز حواس خود را از دست داده اید ؛ بهتر است سعی نکنید مطالعه خود را به طور اجباری ادامه دهید . زیرا این امر باعث دلزدگی شما از مطالعه خواهد شد .

5 . تمرکز حواس :

برای به خاطر سپردن و یا به یادآوری هر مطلب باید تمرکز حواس داشته باشید ؛ به عبارت دیگر در حالی که حواس شما به چیزی دیگری است ؛ حافظه نمی تواند مطلبی را به خاطر بسپاردیا به یاد آورد .

6 . هوا و نور :

کیفیت هوای تنفسی هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است . تنفس در اتاق دربسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد کاردرستی نیست .

7 . جهت تابش نور :

اگر راست دست هستید نور باید از سمت چپ بالا و با زاویه تقریبی 45 درجه به کتاب و کاغذ بتابد . زیرا اگر نور از سمت راست بتابد خصوصا هنگام نگارش ؛ باعث ایجاد سایه دست بر روی کاغذ می شود که در دید اشکال ایجاد کرده و در نتیجه باعث خستگی چشم می شود .

8 . استفاده از نور غیر مستقیم :

بهترین نور برای مطالعه و کار ؛ روشنایی معمولی اتاق است که در هوای روشن به وسیله نور غیر مستقیم ایجاد شده باشد .

9. فاصله مناسب چشم ها با کتاب یا کاغذ :

یک چشم سالم از فاصله 30 سانتی متری می تواند حروف کتاب را تشخیص دهد . اگر از این فاصله قادر به خواندن نیستید به پزشک مراجعه کنید .

10. نوع مرکب یا خودکار :

بهترین رنگها ؛ رنگ آبی مشکی است که فشار کمتر به چشم می آورد و مانع خستگی می شود . رنگهای قرمز ؛ سبز و ..... دید را مشکل و باعث خستگی چشم می شوند .

11. استراحت متناوب چشم ها :

برای هر ساعت مطالعه ده تا پانزده دقیقه استراحت مفید لازم است که این استراحت نه تنها برای چشم بلکه برای مغز هم فرصت مناسبی است ؛ که یادگیری خود را مرور کند. در زمان استراحت باید به فاصله دور و بدون توجه و دقت نگاه کرد . این کار باعث تنوع و تمدد اعصاب بینایی نیز می شود .

12 . یکنواخت بودن نور محیط :

نورهای محیط خصوصا اکر در زاویه دید چشم های شما هستند باید یکنواخت باشد . یکی از معایب استفاده از چراغ مطالعه این است که تمرکز نور به سطح کتاب و تاریکی نسبس محیط اطراف باعث خسنگی زودرس چشم ها می شود .

13. وضع نشستن به هنگام مطالعه :

وضع نشستن برای افرادی که زیاد مطالعه می کنند بسیار مهم است نباید به صورت خمیده و یا در طرفین مطالعه نمود .چون به تدریج باعث تغییر ستون فقرات می گردد .

ستون فقرات به هنگام مطالعه باید راست باشد . باید ضمن مطالعه و در وقت های استراحت ؛ چشم ها و وضع نشستن خود را تغییر داد ه ؛ مختصری حرکت نمایید تا از رکود خون در پاها جلوگیری شود . مطالعه در حال دراز کشیدن برای چشم مناسب نیست . چرا که روشنایی کتاب تامین نمی شود و خستگی زودتر فرامی رسد . همچنین مطالع در وسط روز ؛ رو به شمال مناسب نیست زیرا نور بیشتر یا کمتر از حد طبیعی به چشم ها می رسد .

14. مطالعه موقع حرکت :

مطالعه هنگام راه رفتن به علت تکان ؛ حرکت و تغییر دائمی فاصله چشم ها تا کتاب باعث خستگی و ضعف چشم ها می شود .

15 . نور لامپ های مهتابی :

به علت داشتن نوسان ؛ چندان مناسب نیستند . و بهتر است به جای استفاده از یک منبع نوری از چند چراغ ( پیشنهاد من ترکیب دو لامپ کم مصرف با نور زرد و سفید ) استفاده نمود . نور نباید نوسان داشته باشد تا روشنایی محل مطالعه یکسان بماند .

16 . تعیین اوقات و برنامه منظم برای مطالعه :

اگر مطالعه در ساعات معینی از شبانه روز انجام گیرد ؛ آمادگی ذهنی و بدنی به هنگام مطالعه را می کاهد ؛ مگر اینکه زمان مطالعه کوتاه مدت باشد .

17. صرف غذا و مطالعه :

بلافاصله پس از صرف غذا نباید مطالعه نمود ؛ زیرا به علت شروع فعالیت دستگاه گوارش پس از خوردن غذا و هجوم خون به معده و احشاء داخلی ؛ از میزان خون در مغز کاسته می شود و آمادگی برای مطالعه کاهش می یابد .

18 . تغذیه مناسب :

تغذیه صحیح نقش مهمی در سلامتی دارد بهتر است به هنگام مطالعه یا امتحانات از سبزیجات و میوه های تازه بیشتر استفاده شود و از مصرف مواد گوشتی و غذاهای =ر چرب خودداری شود . خوردن مغز های خشک مثل مغز گردو ؛ بادام و فندوق و ..... به تقویت حافظه کمک می کند .

19. تنفس هنگام مطالعه :

انجام حرکات تنفسی مناسب در مطالعه بسیار مهم است . تنفس اگر نامنظم باشد ؛ به تدریج باعث کاهش اکسیژن خون و ایجاد حالت خواب آودگی می شود و در نتیجه از آمادگی ذهنی برای مطالعه می کاهد .

20. آرامش فکری :

در هنگام مطالعه باید از اشتغالات ذهنی و عصبانیت جلوگیری شود . اضطراب و ناراحتی باعث از بین رفتن تمرکز حواس می شود حافظه کسانی که دارای اضطراب و عصبانیت هستند ؛ به طور محسوسی از افرادی عادی کمتر است .

21 . ورزش و مطالعه :

یکی از مشکلات اساسی در مطالعات طولانی اختلال در جریان خون است . افرادی که ساعت های زیادی در شبانه روز به مطالعه می پردازند باید فعالیت و حرکات عضلانی کافی داشته باشند . چرا که در افراد پر مطالعه ؛ خون بیش از همه در مغز و کاسه سر گردش کرده و اختلالاتی در گردش خونشان به وجود می آید .

22 . خواب کافی :

خواب فراگیری و حافظه را تقویت می کند . کسانیکه در طول روز دائما در حال چرت زدن هستند قطعا از مطالعه استفاده کافی را نخواهند برد . پس خواب کافی و مناسب امر ضروری است .

23 . عادت کنید :

سعی کنید از همین آغاز ؛ خودتان را طوری عادت دهید که درس خواندن و مطالعه بهترین تفریح و سرگرمی باشد و با آن خستگی های روزانه تان را از بین ببرید .

24 . بهترین دوست :

کتاب باید بهترین دوست شما باشد و هر جا که می روید تنها نروید ؛ او را هم با خود به مهمانی ها ؛ محل کار و ...... ببرید و به جای وقت تلف کردن با این و آن با کتاب صحبت و مشورت کنید . این کار شدنی است . فقط کافیه بهترین دوستتان ( کتاب ) را باور کنید .

25 . این عبارت را با خط خوش بنویسید و جلوی میز خود قرار دهید و عمل کنید   دانایی ؛ توانایی است و خواستن توانستن ؛ پس بخوان تا بتوانی.

گردآوری : غلامعلی عباسی   12 تیر 1401

 


[ یادداشت ثابت - دوشنبه 01/9/8 ] [ 12:22 صبح ] [ غلامعلی عباسی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم این وبلاگ دفتر یادداشت بنده است . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر بنده مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده ام و با علاقه مندان به آموزش زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . در حد امکان منابع مطالب اعلام می گردد . امیدوارم مورد پسند و استفاده دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 26
بازدید دیروز: 134
کل بازدیدها: 309668